Verstandig België wil af van haatimams

Geen categoriejan 19 2015, 9:00
Salafistische predikers moeten geen verblijfsvergunning meer krijgen.
Kort na de verijdelde aanslag in België hebben onze zuiderburen besloten om het probleem van de Radicale Islam in eigen land dan eindelijk maar aan te pakken. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) laat bijvoorbeeld weten dat hij het onmogelijk wil maken voor salafistische (lees: radicale) imams om een verblijfvergunning te krijgen.

"Het probleem is dat de Staatsveiligheid die personen vaak niet kent en bijgevolg ook geen bezwaar maakt. Terwijl het toch niet meer dan logisch is dat we een onderzoek doen naar mensen die staan voor een conservatieve, salafistische interpretatie van de islam en de koran? We kunnen niet toestaan dat hier imams aan het werk zijn die de gelijkheid van mannen en vrouwen in vraag stellen, die verkondigen dat vrouwen niet met de wagen mogen rijden en zich van top tot teen moeten bedekken."

Ik zou zeggen: halleluja. Het werd tijd dat iemand het zegt. Het is volstrekt onaanvaardbaar dat extremistische imams naar West-Europa komen om daar jonge moslims te indoctrineren... waardoor die uiteindelijk als radicalen eersteklas eindigen en óf afreizen naar Syrië óf aanslagen voorbereide in Europa.
De staatssecretaris wli gebruik maken van de militaire inlichtingendienst. Hij legt uit: "Want de Staatsveiligheid is in principe alleen bevoegd voor het eigen grondgebied, terwijl Adiv ook buiten het grondgebied kan optreden." Daarbij wil hij dat de screening zich vooral richt op imams uit Saoedi-Arabië en Qatar, twee landen die bij uitstek het radicaal islamitische gedachtegoed proberen te verspreiden.
Hoewel de Belgen lange tijd een puinhoop hebben gemaakt van immigratie en integratie (welk Europees land niet), kunnen we nu wel degelijk wat van haar leren. Ook wij moeten het onmogelijk maken voor predikende haatbaarden om naar ons land te komen en, als ze hier al zijn, te blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten