Weer twee polderjihadi's morsdood na Amerikaans bombardement

Geen categoriejan 22 2015, 9:00
De wereld is weer een klein stukje leefbaarder geworden.
Goed nieuws: twee bekende polderjihadi's zijn omgekomen bij een Amerikaans bombardement bij Kobani. Het gaat om Soufian Z. en Driss D. uit Den Haag, twee goede vrienden die samen naar Syrië zijn getrokken. Het Algemeen Dagblad heeft er vandaag een lezenswaardig artikel over geschreven. Vooral Soufian Z. ('Abu Muhammed') is een bekend gezicht in de wereld van polderjihadi's. Ik pik er een citaat uit:

Terwijl Driss bij het grote publiek uit beeld verdwijnt zodra hij de wapens opneemt tegen het regime van president Assad, komt Soufian na zijn vertrek naar Syrië juist steeds nadrukkelijker in beeld. Hoewel weinigen weten wie er schuilgaat achter de alias Abu Muhammed.

Soufian maakt als 'fighting journalist' een documentaire over het leven van een Syriëganger. De titel 'Oh oh Aleppo' is een knipoog naar de tv-hit Oh oh Cherso. Zoals Sterretje, Jokertje en Barbie heel Nederland laten meegenieten van hun avonturen op Kreta, zo wil Soufian mensen laten hoe het er in Syrië aan toegaat. Vanuit zíjn oogpunt.

Soufian schreef als 'fighting journalist' Twitter vol met jihadistische teksten, ook na de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. Hij was maar al te blij met de terreuraanslag: "Takbeeer!!! TAKBEER!! TAKBEER!!! VIVE LE #IS FRANCE!!! You can insult the prophet and pay the price 20 years later!" Dit is de 30 minuten durende propagandavideo 'Oh oh Aleppo' van Soufian:
https://www.youtube.com/watch?v=miqGbVdj2xQ
De twee moslimterroristen, beiden ongeveer 26 jaar oud, zaten de afgelopen maanden in Raqqa, de hoofdstad van het islamitische kalifaat van ISIS. Volgens het AD kwam gisteren het nieuws dat de twee zijn overleden, waarschijnlijk door een Amerikaans bombardement. Ik geloof niet dat de Amerikaanse bombardementen in Syrië voldoende zijn om de genocideplegers van ISIS te kunnen vernietigen, maar dit kleine succesje is natuurlijk wel heel mooi.
Het is mooi in meerdere opzichten: de wereld is een stukje beter geworden met de dood van deze twee moslimterroristen (ze kunnen het gebied in Syrië niet meer terroriseren en terugreizen naar Nederland kan ook niet meer), en de nog in Nederland verblijvende jihadi's zien dat het islamitisch kalifaat niet bepaald een veilige plek is om naartoe te verhuizen met vrouw en kinderen.
Ik ben, in tegenstelling tot de PVV en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, absoluut geen voorstander van het laten afreizen van polderjihadi's naar ISIS-gebied, maar als we ze na aankomst binnen een uur stuk voor stuk platbombarderen - ze hebben zich dan immers aangesloten bij het terreurleger van de vijand - ben ik nog wel te porren voor dat idee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten