Amsterdam verandert in het Wilde Westen

Geen categoriefeb 01 2015, 16:00
Drie schietpartijen in 12 uur tijd.
Het gaat niet helemaal je van het in Amsterdam. Zoals Elsevier bericht hebben er maar liefst drie schietpartijen plaatsgevonden in onze hoofdstad... en dat in een magere 12 uur tijd. De slechtste wijken van New York kunnen daar nauwelijks aan tippen.
Zondagochtend rond half tien rukte de politie massaal uit naar de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost waar een man wasneergeschoten. Volgens getuigen gebeurde het schietincident bij muziekstudio Voices waar een feest zou zijn geweest dat om 2.00 uur was begonnen en tot 12.00 uur zou duren, meldt AT5.
Ondertussen was het de politie zelf die het vuur opende in de Knokkestraat in het westen van de stad. Daar werd een voortvluchtige crimineel klemgereden, maar hij weigerde zich over te geven. Uiteindelijk werd hij neergeschoten, waarna hij gewond afgevoerd werd naar het ziekenhuis.
Je zou denken: daar moet het dan bij blijven. Twee schietpartijen in een paar uur tijd is genoeg. Afgelopen, laten we het over meer politieke onderwerpen hebben.
Helaas: om 10 uur 's avonds vond er een nieuwe schietpartij plaats, dit keer in de Bijlmer. In de flat Kikkenstijn trof de politie vervolgens kogelhulzen aan. Waarschijnlijk is het niet zo heel gek dat de politie er rekening mee houdt dat de eerste en laatste schietpartij gerelateerd zijn.
Het bewijst maar weer eens dat keiharde misdadigers het tegenwoordig voor het zeggen hebben in Amsterdam. Deze mensen kunnen doen en laten wat ze willen - terwijl het niet bepaald gemakkelijk hoort te zijn voor mensen om een vuurwapen in handen te krijgen. Heel gek, maar blijkbaar werkt een vuurwapenverbod dus niet: burgers die zich aan de wet houden kunnen zich niet verdedigen, terwijl criminelen over zware wapens beschikken en elkaar en anderen rustig kunnen vermoorden.
Wanneer grijpen de autoriteiten nu eindelijk eens in? Wanneer besluiten ze dat het genoeg is geweest en zorgen ze ervoor dat misdaadorganisaties opgejaagd worden zoals het hoort?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten