Antisemitisme naar recordniveau in Groot-Brittannië

Geen categoriefeb 05 2015, 10:05
Ook aan de andere kant van het Kanaal gaat het helemaal de verkeerde kant op.
Het aantal antisemitische 'incidenten' in Groot-Brittannië is vorig jaar verdubbeld. Volgens cijfers van de Community Security Trust, die zorgt voor de beveiliging van de Joodse gemeenschap in het land, is het aantal 'incidenten' van 1.168 in 2014 een record. In de afgelopen dertig jaar is het nog nooit zo erg geweest. De BBC meldt dat veel Jodenhaat te maken heeft met de verdediging van Israël tegen de agressors van Hamas in Gaza:
It is the highest figure since the trust began monitoring in 1984. "Anti-Semitic reactions to the conflict in Israel and Gaza" were the biggest factor behind the rise, the trust said. It recorded 314 incidents in July - the highest ever recorded in a single month. It said almost half the offenders made reference to Gaza or Palestinians.
De Jodenhaat rukt overal in West-Europa op, ook in ons land. In Frankrijk waren Joden het doelwit van de antisemitische supermarktkiller Amédy Coulibaly. Volgens de Britse cijfers waren er 81 gewelddadige 'incidenten' tegen Joden. Zo werd een slachtoffer in Londen geslagen met een drinkglas en een honkbalknuppel. De meeste aanvallen waren 'willekeurig' gericht aan het adres van Joden.
'Zichtbare' Joden (bijvoorbeeld Joden met een keppeltje) kregen eieren naar hun hoofd gegooid door mensen vanuit auto's. Ook Joodse kinderen die naar school gaan zijn niet veilig voor de haat. Het mag geen wonder zijn dat steeds meer Joden naar Israël verhuizen. Ze zijn het antisemitisme in Europa spuugzat. En ze zijn bang dat het steeds erger wordt. Daar ben ik ook bang voor. We moeten antisemitisme keihard veroordelen, opdat we straks niet alsnog een Judenfrei Europa worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten