Dader aanslagen Kopenhagen: Omar Abdel Hamid El-Hussein

Geen categoriefeb 15 2015, 20:58
Je verwacht het niet.
Je verwacht het niet, maar de man achter de aanslagen in Kopenhagen, waar onder andere een filmmaker bij omkwam en waarbij cartoonist Lars Vilks én onschuldige joodse burgers het primaire doelwit waren, blijkt... moslim te zijn geweest. Zijn naam: Omar Abdel Hamid El-Hussein.
Net twee weken uit de gevangenis na het uitzitten van een tweejarige gevangenisstraf voor een steekpartij. In zijn appartement zijn meerdere wapens gevonden, en bij een internetcafé in Kopenhagen zijn nog vier arrestaties verricht in verband met de dubbele schietpartij die Omar op zijn naam zette voordat de politie hem afgelopen nacht doodde tijdens een shoot-out.
Er zijn vier arrestaties verricht? Maar ik dacht dat het om een zogenaamde lone wolf ging, een individuele moslimextremist die helemaal op eigen houtje handelt. Ja, daar zijn er tegenwoordig nogal wat van - zoveel zelfs dat je bijna zou denken dat er toch een soort van organisatie, netwerk of ideologie achter zit - maar hé, dat negeren westerse autoriteiten gewoon even voor het gemak.
Kan er meteen even onderzoek worden gedaan naar zijn contacten? Met wie sprak hij, wie indoctrineerde hem? Heeft de gevangenis daar een rol in gespeeld? Waar haalde hij zijn wapens vandaan?
Oh, en kunnen onze overheid en die van Denemarken nu dan eindelijk hardop zeggen dat we in een staat van oorlog verkeren met de Radicale Islam?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten