Filmpje Netanyahu: stem links en krijg ISIS in Jeruzalem

Geen categoriefeb 15 2015, 13:00
Links is boos op de Israëlische premier.
De Israëlische verkiezingen zijn nog maar een maand en een paar dagen weg. Op 17 maart is de keuze tussen een kabinet geleid door Benjamin Netanyahu of een kabinet dat wordt geleid door links. Er is geen andere partij die die keuze zo duidelijk voorlegt aan de kiezer als Netanyahu's eigen Likoed.
In het onderstaande campagnefilmpje, waar linkse mensen in Israël en ver daarbuiten over vallen omdat het zo hard zou zijn (zijn goede campagnefilmpjes niet altijd hard?), zien we twee mannen met ISIS-vlaggen zwaaien vanuit een pick-uptruck (inclusief bumpersticker met de tekst 'iedereen behalve Bibi') een omstander in het Hebreeuws vragen waar Jeruzalem is.
De omstander antwoordt: "Naar links." De boodschap is helder: stem op de slappe hap van de linkse politici Isaac Herzog en Tzipi Livni en de islamitische terreurorganisatie ISIS krijgt vaste grond onder de voeten in de hoofdstad van Israël. "Links geeft toe aan terreur," is Likoeds boodschap aan het einde van het filmpje.
Het campagnefilmpje wordt als controversieel betiteld door links, maar dat is onzin. Een slap links beleid op het gebied van terrorismebestrijding helpt niet. Links staat een slap beleid voor. Dat is overal in de wereld zo. Zie de PvdA, zie Barack Obama, etc. Het is gewoon de waarheid.
Netanyahu wil premier blijven. Ik denk dat dit campagnefilmpje zijn achterban en de rest van Israël wakker schudt. Net zoals de speech die hij volgende maand geeft in het Amerikaanse Congres. De toekomst van Israël staat op het spel, en Netanyahu weet dat als geen ander helder te maken voor de Israëlische kiezer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten