Hafid Bouazza: Nederland kruipt voor de islam

maxresdefault
Foto: Screenshot Nederlands Philharmonisch Orkest

Op Jalta.nl opnieuw een snoeiharde islamkritische kwaliteitsopinie van niemand minder dan Hafid Bouazza.

Op de rechtse opiniesite Jalta.nl stond vandaag weer een enorm interessante column geüpload. Onderwerp is de recente ‘gijzeling’ van een moskee in Leiden, en hoe deze daad kon gebeuren. Bouazza schetst de bekering van een onzekere tiener tot de islam:

Op dit moment, wat haar moeder vreesde haar ‘definitieve fase’ te zijn, had ze zich bekeerd tot de islam en ze droeg een hijab en een ruim vallende jurk. Haar wens was om naar Saoedie-Arabië te gaan en daar een ware moslima te worden. (De parallellen met Arnoud van Doorn mogen duidelijk zijn, maar Abby kwam intelligent over, met enige zelfspot en ze was goedlachs.)

Op haar handen droeg ze nog wel de tatoeages die ze gedurende haar verschillende transformaties had laten aanbrengen, zoals geek power en een groot Christelijk symbool op haar onderarm dat ze helaas niet wilde tonen. Het weg laten laseren kon ze zich financieel niet veroorloven. Haar moeder merkte dan ook terecht op dat zo’n tatoeage haar in ernstige problemen kon brengen in haar gedroomde Saoedie-Arabië.

Daarna gaat Bouazza verder over het fijnmazige systeem van intriges dat de islam kent, gecombineerd met het linkse paternalisme:

Er zijn al teveel grenzen overschreden, maar hoe ziekelijk en geborneerd en totaal van de ratten besnuffeld moet je zijn om ‘begrip’ op te brengen voor moslims die eisen dat zij tijdens hun ablutie niet afgeleid worden door vrouwen, die de ‘heiligheid van deze daad’ zouden verstoren.

Laat dit even op u inwerken – en onthoud het.

Allereerst wil ik zeggen dat zo’n mening natuurlijk moedig is. Bouazza is een ex-moslim en is in die hoedanigheid natuurlijk op veel onbegrip kan rekenen; zeker bij fundamentalistische moslims die deze begenadigde schrijver gewoon als een verrader zijn. En we weten allemaal welke straf de extremistische islam heeft gezet op dergelijk ‘verraad.’

Desalniettemin staakt Bouazza zijn kritiek niet. Daar heb ik respect voor. Bouazza is niet minder islamkritisch of meer atheïstisch dan ik, maar ik kom niet uit een achtergrond waarbij dat direct doodsbedreigingen oplevert.

Verder belicht Bouazza natuurlijk een belangrijk punt: bij de actie in Leiden vielen geen doden, geen gewonden, en is niets stukgemaakt. Of, zoals Bouazza dat veel poëtischer dan ik kan zeggen:

merk op hoe beschaafd en fatsoenlijk deze daad is. Het zou een wapen doen blozen van schaamte.

Ik heb u hopelijk nieuwsgierig gemaakt naar het hele artikel. Wilt u het lezen? Neem dan een abonnement op Jalta.nl. Dan kunt u niet alleen alle artikelen van Bouazza lezen, maar bijvoorbeeld ook van ondergetekende. U steunt niet alleen uzelf hiermee (want u verrijkt zich met interessante opinies), maar ook het Nederlandse debatklimaat. Hoe ook gewend of gekeerd; aan het brengen van kwaliteitsopinie hangt een prijskaartje.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!