Hervormingsgezinde moslims niet welkom in het Witte Huis

Geen categoriefeb 22 2015, 20:00
Barack Obama wil alleen praten met moslimextremisten.
Stel je voor: je bent president van Amerika en besluit om een 'top' te houden over de Radicale Islam. Het doel van de top is om vast te stellen wat het probleem met de Radicale Islam precies is én om met een strategie te komen om deze hatelijke ideologie te verslaan.
Wat is het eerste wat je doet? Wie zijn de mensen die meteen bij het begin uitnodigt?
U zult het met mij eens zijn dat het antwoord dient te luiden: islamitische hervormers die begrijpen dat de Radicale Islam wel degelijk gestoeld is in de islam en die voorstanders zijn van een grote islamitische reformatie waarbij achterlijke, middeleeuwse gebruiken en opvattingen in de ban worden gedaan.
Helaas denkt Barack Obama daar net een beetje anders over. Bij zijn recente 'top' waren namelijk alleen maar fundamentalistische moslims welkom - moslims die ten eerste ontkennen dat terrorisme ook maar iets te maken heeft met de religieuze opvattingen van extremisten... maar die stiekem hun best doen om zoveel mogelijk jonge moslims te radicaliseren.
The White House excluded members of a prominent group of reformist Muslims from its terror summit this week, apparently because President Obama rejects their argument that such groups as Islamic State of Iraq and Syria are actually motivated by Islam. A group of 23 prominent Muslim reformers signed a full-page ad in the Sunday New York Times on Jan. 11 asking "What can Muslims do to reclaim their 'beautiful religion'?"
But Obama and officials throughout his administration deny any connection between Islam and the terrorists beheading and burning their victims in a reign of terror in the Middle East. Muslim reformers say the administration is ignoring them because they disagree with Obama's refusal to acknowledge the Islamic roots of the extremists' ideology.
Let wel, deze hervormers zeggen al sinds jaar en dag dat de Radicale Islam wel degelijk voortkomt uit de 'gewone' islam en dat we deze strijd alleen kunnen winnen als we dat erkennen en er vervolgens iets aan doen. Dat klinkt mij bijzonder verstandig in de oren, maar Obama wil er niet aan. In zijn ogen heeft de Radicale Islam namelijk nul komma nul te maken met de... islam. Islamitische terroristen zijn gewoon politieke activisten die religie gebruiken om zich 'achter te verstoppen.'
Een ieder met ook maar een beetje verstand van de islam weet dat het toch wat gecompliceerder is dan dat, maar daar heeft Obama lak aan. Sterker nog, hij wil niet eens iets van kritiek horen op die (redelijk achterlijke) visie. En dus sluit hij hervormingsgezinde moslims gewoon uit van zijn bijeenkomsten.
Triest. Moslimhervormers hebben namelijk bijzonder goede en verstandige dingen te zeggen over de Radicale Islam en de manier waarop we die zieke ideologie het beste kunnen bestrijden. Zie bijvoorbeeld dit interview met de islamitische activist Dr. Zuhdi Jasser, één van de meest verlichte islamitische geesten in Amerika, die dus niet welkom was in het Witte Huis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten