Islamitische slachters van ISIS ontvoeren 90 Syrische christenen

Geen categoriefeb 24 2015, 11:00
Nee he. Dit wordt weer een afschuwelijke video.
ISIS heeft vandaag in het noordoosten van Syrië maar liefst 90 Assyrische christenen ontvoerd. Dat bericht het Belgische De Morgen. Het is onduidelijk wat er precies gebeurd is met de christenen, maar de voortekenen zijn natuurlijk allerminst gunstig; ISIS heeft er een handje van om alle soorten andersdenkenden op grote schaal af te slachten.
Zo onthoofdde de terroristische organisatie onlangs nog 21 Koptische christenen. Hun zonde? Ze geloofden niet dat Mohammed een profeet was. En dus verdien je in ISIS' ogen dan de doodstraf. Hun gezichten werden omlaag geduwd, ze werden tegen het zand gegooid, en vervolgens werden ze stuk voor stuk onthoofd.
Hoewel het fantastisch zou zijn als als de vandaag ontvoerde christenen bevrijd worden, moeten we het ergste vrezen. Tot nu toe heeft ISIS gijzelnemers keer op keer op brute wijze vermoord, zonder dat het Westen daar ook maar iets aan kon doen. Natuurlijk zijn er een paar reddingsacties geweest, maar die zijn helaas mislukt.
De Assyrische christenen zijn vrijwel zeker naar Al-Hassaka gebracht. Kort na de massa-ontvoering berichtten Westerse media dat het om 56 gegijzelde christenen ging, maar dat bleek naderhand een te conservatieve schatting.
En dat is niet alles: twee Assyrische christenen zijn geëxecuteerd door ISIS omdat ze zaken zouden hebben gedaan 'met de Koerden.' Het is vreselijk, maar de kans is groot dat de andere 90 ontvoerde burgers eenzelfde lot wacht.
In dat verband is het bijzonder veelzeggend hoe ISIS ze noemt: "Kruisvaarders." Die mensen wonen daar al eeuwen (sterker nog, ze waren al in het gebied voor de islam zelfs maar ontstond), maar ze worden door ISIS desalniettemin neergezet als agressors. U zult onderhand bekend genoeg zijn met de ideeën van de Radicale Islam om te kunnen concluderen wat dit betekent voor de wijze waarop ISIS met ze zal omgaan.
ISIS is bewust bezig met het plegen van een genocide op christenen. Het ergste van dit alles? Hoewel het Westen decennialang heeft geroepen dat het altijd op grote schaal zal ingrijpen als er dit soort vreselijke misdaden tegen de menselijkheid worden gepleegd blijft het nu beperkt tot een paar luchtaanvallen op zogenaamde strategische doelen. We hebben de morele plicht om deze genocide te stoppen, wat alleen kan door grondtroepen te sturen, maar onze politici willen er nog steeds niet aan.
Het is een grove schande. Christenen worden als makke lammetjes afgemaakt door moslimradicalen, maar niemand doet er iets aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten