ISIS rukt op: nu aanval op stad ten noorden van Bagdad

Geen categoriefeb 28 2015, 14:05
De moslimbarbaren zijn erop gebrand om Samarra te veroveren. De inwoners moeten vrezen voor hun leven.
ISIS nadert de Iraakse hoofdstad Bagdad stap voor stap door steeds meer omliggende steden en dorpen te veroveren. In het westen van Bagdad zitten ze al, en nu willen ze ook de stad Samarra iets meer dan 100 kilometer ten noorden van Bagdad bezetten.
In de stad wonen zo'n 200.000 Irakezen, waaronder veel sjiieten die onvermijdelijk het slachtoffer zullen worden van de extremistische soennieten van kalief Abu Bakr al-Baghdadi die niets liever doen dan andersdenkenden afslachten:
Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft zaterdag de aanval geopend op de Noord-Iraakse plaats Samarra. Ten noorden van Samarra ontploften 's ochtends twee bomauto's.
Ook in het zuiden explodeerde een bomauto. Vanuit het westen bestookt IS de plaats met raketten, mortieren en vuur van scherpschutters. Dat meldden veiligheidsbronnen en inwoners van de plaats.
Voor de helderheid: in de genoemde bomauto's zaten zelfmoordjihadi's van ISIS. Sjiitische milities van Hashid Shaabi proberen tegelijkertijd de stad uit alle macht uit de radicaal-islamitische klauwen van ISIS te houden. Laten we hopen dat ze daarin slagen, want niets is mooier om te zien dan dat het islamitische terreurleger zich moet terugtrekken.
Als ISIS Samarra wél weet te veroveren, dan hebben de inwoners van die stad een heel groot probleem en zijn de jihadi's niet ver meer verwijderd van Bagdad. Uiteindelijk willen ze Bagdad dolgraag hebben, al is het maar omdat ze niet kunnen wachten om de confrontatie aan te gaan met de Amerikaanse militairen die daar nog zitten. Als de terroristen de Amerikanen kunnen wegjagen, doodschieten of gevangennemen, dan hebben ze weer voor maandenlang propagandamateriaal.
Het wordt de hoogste tijd dat ISIS veel en veel harder wordt aangepakt, voordat het te laat is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten