Massamoordenaars ISIS houden Amerikaanse vrouw gevangen

Geen categoriefeb 02 2015, 12:00
Nee he, ze hebben wéér een Amerikaanse gijzelaar.
ik houd alvast ernstig rekening met de zoveelste onthoofdingsvideo van de zieke moslimextremisten van ISIS:
De Verenigde Staten proberen een jonge vrouw te redden uit handen van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). In welk gebied zij precies wordt gegijzeld, is nog niet bekend.
Dat zegt de Amerikaanse president Barack Obama in een interview met de Amerikaanse tv-zender NBC, dat later op maandag wordt uitgezonden. Het is volgens hem hartverscheurend dat zij door de terroristen wordt vastgehouden.
Het gaat om een hulpverleenster van 26 jaar oud. Zij ging naar Syrië om de lokale bevolking daar te helpen in deze buitengewoon moeilijke tijden. Hoewel dapper is dat jammer genoeg ook vreselijk dom: je bent als westerling je leven daar eenvoudig niet zeker. Sterker nog, je kunt zeker weten dat extremisten je onmiddellijk zullen ontvoeren als ze daar de mogelijkheid toe krijgen. En nee, dat is niet al te moeilijk aangezien hulpverleners bepaald niet 24/7 op de best mogelijke bescherming kunnen rekenen.
Natuurlijk is het heel aardig en sympathiek van president Obama dat hij dit "hartverscheurend" noemt - wat het ook is - maar het is een tikje hypocriet van hem dat hij zich zorgen zegt te maken over het lot van de hulpverleenster aangezien hij nog altijd te weinig doet om ISIS uit te schakelen. Ja, het Amerikaanse leger voert af en toe luchtaanvallen uit op ISIS-doelwitten, maar zoals wij al verschillende keren hebben geschreven zijn zij niet eens bijna voldoende om de terroristische organisatie naar de verdoemenis te helpen.
De enige manier om dit soort gijzelingen en onthoofdingen te voorkomen is door ISIS compleet en al van de aarde te vegen. Een andere mogelijkheid is er niet. Helaas geldt hoogstwaarschijnlijk wel dat, wat Amerika ook doet, het te laat komt voor deze arme jongedame. De kans dat zij nog gered kan worden minimaal, zo niet niet-bestaand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten