Massaslachters ISIS willen meer gijzelaars om te onthoofden

Geen categoriefeb 07 2015, 16:00
Hoe meer onthoofdingen en verbrandingen hoe beter. Aldus ISIS.
CNN bericht dat ISIS - de terroristische organisatie die op waanzinnige wijze tekeergaat in Syrië en Irak - zich tot doel heeft gesteld om meer westerlingen (en andere niet-radicalen) te gijzelen.
Ze zouden zich met name richten op mensen die in vluchtelingenkampen werken.
An ISIS-outfit based in northeastern Syria has been drawing up plans since at least the middle of last year to kidnap Westerners and others in neighboring countries, a Middle East security source told CNN on Friday.
De bron zegt dat de terroristen landen als Jordanië en Libanon ongezien binnen willen komen zodat ze daar werkzame westerlingen kunnen gijzelen. Vervolgens willen ze die arme mensen gebruiken om a) geld in te zamelen (losgeld) en b) propagandafilmpjes mee te maken. Met 'b' bedoel ik dus de vreselijke video's waarin je ziet hoe een gemaskerde ISIS-jihadist een journalist of een arme vrijwilliger onthoofdt... of iemand levend verbrand. Gewoon omdat het kan en omdat de moordenaars het onthoofden van mensen blijkbaar enigszins saai vinden worden.
Hoewel het niet geheel duidelijk is hoeveel mensen ISIS op dit moment al gegijzeld heeft, gaan experts ervan uit dat ISIS nog flink 'bevoorraad' is. Toch worden er dus meer ontvoeringen voorbereid. Dat bewijst - helaas - dat onthoofdingsvideo's blijkbaar écht goed werken als propagandamiddel.
Nou moet u daar eens goed over nadenken. Er zijn dus nogal wat jonge moslims in het Westen die zien hoe een arme man levend verbrand wordt en die vervolgens denken: 'Zo hé, mooi man! Dat wil ik ook doen!'
Psychopatischer dan dat wordt het niet.
Hoe dan ook, westerlingen die in Libanon en Jordanië werken - zeker als ze daar zijn om vluchtelingen te helpen - doen er verstandig aan om zo spoedig mogelijk terug te keren naar hun eigen land. Tegelijkertijd moeten Westerse regeringen er bij Jordanië en Libanon op aan dringen om de beveiliging van westerlingen in hun land omhoog te schroeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten