Mooi: voortaan Pim Fortuyn Prijs op sterfdag Fortuyn

Geen categoriefeb 19 2015, 12:00
De prijs gaat naar de Nederlander die het beste het gedachtegoed van Pim Fortuyn uitdraagt.
Eigenlijk had deze prijs de eerste 6 mei na de moord op Pim Fortuyn al moeten worden uitgedeeld:
Er komt een jaarlijkse Pim Fortuyn Prijs die rond de sterfdag van Pim Fortuyn, 6 mei, wordt uitgereikt. Dat zeggen zijn broer Marten Fortuyn en voormalig LPF-Kamerlid Joost Eerdmans.
Volgens Eerdmans, een van de weinige succesvolle oud-LPF'ers, kan iedereen de prijs uitgereikt krijgen, niet alleen politici. Dus ook opiniemakers en bestuurders. Als de winnaar maar het gedachtegoed van de in 2002 vermoorde Fortuyn uitdraagt in woord en geschrift.
Eerdmans (die nu wethouder is namens Leefbaar Rotterdam) zegt over de prijs: "Een kandidaat moet opvallen door helder taalgebruik. Ook moet diegene komen met verfrissende oplossingen voor vraagstukken en taboes doorbreken. We zoeken nieuwkomers, opkomende talenten."
Ik ben heel benieuwd wie de eerste Nederlander wordt die de Pim Fortuyn Prijs in ontvangst mag nemen. Eerdmans bepaalt samen met Marten Fortuyn, Rita Verdonk en Telegraaf-columnist Rob Hoogland wie de prijs verdient. Hulde voor deze mensen die het gedachtegoed van Fortuyn in ere willen houden.
Voor wie niet genoeg kan krijgen van het fortuynisme staat hieronder een video over de nacht van Fortuyn, de nacht dat Fortuyn als lijsttrekker van Leefbaar Nederland uit de partij werd geknikkerd waarna hij besloot met een eigen lijst mee te doen aan de landelijke verkiezingen. Historische beelden.
https://www.youtube.com/watch?v=YQMOxMtakgY
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten