Nigeriaans leger knalt 300 strijders Boko Haram naar eeuwige jachtvelden

Geen categoriefeb 18 2015, 18:00
Eindelijk wordt er actie ondernomen tegen de Afrikaanse vrienden van ISIS.
Hoe bestrijd je professioneel georganiseerde islamitisch terrorisme? In ieder geval niet door een kop thee met moslimterroristen te gaan drinken. Het Nigeriaanse leger lijkt ein-de-lijk door te hebben hoe het de Afrikaanse variant van ISIS, Boko Haram, kapot moet maken. Inderdaad, door machtsvertoon en het leger in te zetten:
Het Nigeriaanse leger heeft met lucht- en grondaanvallen meer dan driehonderd strijders van Boko Haram gedood sinds het begin van de week. Het leger voerde een operatie uit om elf dorpen te heroveren, aldus een woordvoerder van de Nigeriaanse strijdkrachten.
Boko Haram is wat betreft gruwelijkheden net zo verschrikkelijk als het islamitische terreurleger van zelfbenoemd kalief Abu Bakr al-Baghdadi. Sterker nog, de christenslachters van Boko Haram hebben vorig jaar al trouw gezworen aan de kalief. De terroristen van Boko Haram proberen al heel lang een eigen islamitisch kalifaat op te richten in het noordoosten van Nigeria, onder andere door zelfmoordaanslagen te plegen.
Het is zoals de SGP zei: de strijd tegen ISIS kan niet los worden gezien van de strijd tegen Boko Haram. Als we het één bestrijden, maar het ander niet, dan bereiken we niks. Hoe knap ik de recente successen van het Nigeriaanse leger ook vind, de club van Abubakar Shekau kan pas echt in de pan worden gehakt als er wereldwijd aandacht komt voor hun walgelijke praktijken én als de internationale gemeenschap Nigeria te hulp schiet.
Het is wrang om te moeten constateren dat we ons allemaal zulke grote zorgen maken om ISIS, maar intussen Boko Haram eigenlijk gewoon met rust laten. Dat kan niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten