PC-politie: College Tour is roomblank mannenprogramma

Geen categoriefeb 07 2015, 12:00
Zegt de ene linkse blanke journalist tegen de andere linkse blanke journalist: waar zijn de "gekleurde" mensen gebleven?
De linkse obsessie met huidskleur begint ziekelijk te worden. Diversiteit is in de ogen van linkse mensen en linkse media: genoeg mensen met een andere huidskleur in een groep blanken zetten. Een paar dagen geleden klaagden de linkse media dat ze niet genoeg allochtonen in dienst hebben. Er werd met geen woord gerept over échte diversiteit. Ik bedoel maar: waar zijn de rechtse journalisten gebleven? Die vind je niet bij de linkse media. Nee, diversiteit heeft alleen maar met een ander kleurtje te maken.
De Volkskrant klaagde gisteren Twan Huys aan. De krant had minutieus zitten tellen hoeveel van de gasten sinds de start van het NTR-programma College Tour in 2007 blank zijn. Ja, echt, de krant had daar een journalist opgezet. Het hele archief werd doorgespit. Door een blanke journalist natuurlijk. De schokkende cijfers die de linkse krant ontdekte tijdens het uitgebreide onderzoek: 90 procent van de College Tour-gasten is blank.
Wow. Veel witter dan dat wordt het eigenlijk niet. 90 procent. Dat is maar een kleine stap verwijderd van 100 procent. De Klu Klux Klan zou er trots op zijn geweest. Huys werd door de krant geconfronteerd met de cijfers, alsof hij door de PC-politie werd aangehouden en zich ter plekke moest verantwoorden voor zijn misdrijf, en kon maar één antwoord bedenken, en dat was meegaan met de beschuldiging van de krant. Inderdaad, het programma is roomblank en het spijt ons zeer.
Huys, heel politiek-correct en kruiperig: "We doen altijd ons best om een gekleurde, gemêleerde groep gasten te trekken. Dat is nadrukkelijk de ambitie van het programma. Kijk naar Afrojack, Malala Yousafa en balletdanseres Michaela DePrince. We zouden ook graag een Chinese gast ontvangen, maar dat is tot nu toe niet gelukt." Je zou maar worden uitgenodigd omdat je een andere huidskleur hebt. Dat is wat Huys namelijk zegt. Wie zijn hier nou de racisten? Het gaat helemaal niet om echte diversiteit.
En toen zei Huys tegen het einde van de verantwoording tegenover de blanke journalist van de krant ook nog iets anders discriminerends, als een soort uitsmijter van het politiek-correcte gedachtegoed: "Mijn droom is een seizoen met alleen maar vrouwelijke gasten." Ehm, Twan, dat is dus discriminatie van mannen. Alle mannen, dus ook "gekleurde" mannen. Racist!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten