Porosjenko geeft zich over aan de pro-Russische rebellen

Geen categoriefeb 22 2015, 14:00
Dat is in feite wel waar het op neerkomt nu hij een 'akkoord' met de Poetinbandieten heeft gesloten om alle zware wapens terug te trekken.
In Kiev zien hebben ze alvast besloten dat ze de oorlog in het oosten van het land verloren hebben, zo lijkt het. Porosjenko staakt namelijk de belegering van het door de rebellen illegaal veroverde Debaltsevo en haalt al het zware wapenmaterieel terug naar Kiev:
Bij het akkoord dat vorige week in de Wit-Russische hoofdstad Minsk werd gesloten, was afgesproken dat de strijdende partijen wapens zoals artillerie en raketten zouden terugtrekken. Toen de strijd rond met name het plaatsje Debaltseve doorwoedde, besloten beide kampen geen gehoor te geven aan dat besluit.
Debaltseve viel deze week echter in handen van de rebellen. Daarop luwde de strijd. De aangekondigde terugtrekking van het grove geschut lijkt daar een gevolg van.
Ik snap dus niet waarom Oekraïne hiermee akkoord gaat. De rebellen hebben er namelijk belang bij even niet aangevallen te worden. Wat ze na de zware gevechten namelijk nu gaan doen is hun macht consolideren in de gebieden die ze bezetten, alle gewonde soldaten weer oplappen, de troepen hergroepen en dan trekken ze met verse moed verdertrekken naar de volgende Oekraïense stad die ze willen veroveren. Wapenstilstand? We hebben het hier over een stelletje volstrekte machtsdronken wilden. Aan wapenstilstanden hebben zij net zo min een boodschap als aan democratie, mensenrechten, menselijke waardigheid of überhaupt fatsoen.
Juist daarom moet Oekraïne niet opgeven en gewoon doorgaan met de strijd totdat al deze boeven verdreven zijn. Zeker omdat Amerika en de EU - weliswaar schoorvoetend - bereid zijn wapens te leveren. Deze strijd is nog niet voorbij, dus Porosjenko moet de moed dus ook nog niet opgeven.
Laten we dus hopen dat dit akkoord over het terugtrekken van artillerie en andere zware wapens een geniale zet is van Porosjenko om de Russen om de tuin te luiden. Anders kan ik er met m'n verstand niet bij waarom je de wapens terugtrekt en daarmee in feite dus plaatsen als Debaltsevo gewoon opgeeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten