RTL bewijst: kalasjnikov kopen kinderspel in Nederland

Geen categoriefeb 03 2015, 15:00
Huh, welk wapenverbod?
In Nederland is het bezit van wapens verboden, tenzij je een vergunning hebt en aan allerlei steeds strengere regels voldoet. Het is inmiddels makkelijker in Nederland om een juwelier te beroven met een illegaal wapen dan een vergunning te krijgen voor legaal wapenbezit. De handel in zware vuurwapens floreert op de zwarte markt, en het is echt heel makkelijk om aan zo'n wapen te komen. Dat bewijst tv-programma Editie NL maar weer eens:
Het tv-programma Editie NL heeft zonder veel moeite een kalasjnikov weten aan te schaffen.Niet alleen was het relatief eenvoudig dit zware aanvalswapen aan te kopen, het was ook binnen de kortste keren geregeld. Binnen twee weken had de redactie van Editie NL het wapen daadwerkelijk in handen.
Het is kinderlijk eenvouding om aan een zwaar vuurwapen te komen. Kalasjnikovs worden in Amsterdam veel gebruikt voor liquidaties en andere zware criminaliteit. Dat een journalist van het tv-programma er twee weken voor nodig had, betekent maar één ding: iemand die zelf middenin het criminele circuit zit, kan waarschijnlijk binnen een dag aan zo'n wapen komen.
Volgens een woordvoerder van de Nationale Politie zijn er geen speciale teams die onderzoek doen naar illegale wapenhandel en illegaal wapenbezit: "Opsporing gebeurt ad hoc, wanneer er voldoende informatie is. Het is geen benoemde landelijke prioriteit in de veiligheidsagenda voor de politie." Geen wonder dat criminelen zich onaantastbaar wanen.
Intussen worden schietverenigingen steeds harder aangepakt door minister Ivo 'crimefighter' Opstelten van Veiligheid & Justitie. Want dat is wel zo makkelijk. Brave burgers aanpakken. Zo gaat dat ook op de weg: iedereen die vier kilometer per uur te hard rijdt, krijgt een envelop op de mat, maar de doorgewinterde criminelen komen overal mee weg.
Beter besteedt Opstelten meer geld, tijd en aandacht aan het opsporen en berechten van zware criminelen die handelen in kalasjnikovs. Of nee, nog beter: Opstelten moet naar huis worden gestuurd na deze zoveelste onthulling van het geblunder van de minister. Hij heeft zijn prioriteiten totaal niet op een rijtje. Aan zo'n flutminister hebben we helemaal niks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten