Verwacht je niet: VVD, PvdA zakken finaal voor rekentoets

Geen categoriefeb 10 2015, 17:56
Een paar rekensommen oplossen is voor de coalitie nog te moeilijk.
Wat een blunder van formaat, zeg. Alle politici die de rekentoets vandaag hebben gedaan op het Plein voor het Tweede Kamergebouw - de scholierenclub LAKS wilde de verplichte rekentoets voor scholieren aan de politici voorleggen als een vorm van protest - zijn stuk voor stuk gezakt. Er deden politici van VVD, PvdA, D66, CDA en SP aan mee, maar de twee politici van de coalitiepartijen deden het het aller-, allerslechtst:
VVD-Kamerlid Karin Straus en Tanja Jadnanansing (PvdA) hadden de slechtste score. Andere deelnemers waren D66'er Paul van Meenen (voorheen wiskundeleraar), Michiel Rog (CDA) en Jasper van Dijk (SP).
Om je voor kapot te schamen. Als je als politicus zelfs niet eens zoiets elementairs als rekenen beheerst, hoe kunnen de burgers er dan op rekenen dat zij weten waar ze over praten en het goede doen voor Nederland? LAKS wil natuurlijk aantonen dat de verplichte rekentoets onzin is - of in ieder geval vinden ze dat scholieren zich moeten kunnen voorbereiden voor zo'n toets, wat nu niet het geval is - maar dat doet er nu niet toe.
Dat het kabinet van VVD en PvdA geen snars begrijpt van hoe de economie werkt, wisten we natuurlijk al, maar dat ze zelfs niet kunnen rekenen is wel echt heel pijnlijk. Het kabinet melkt de autobezitter uit en verhoogt steeds weer de accijnzen, terwijl pomphouders in de grensstreken daar de dupe van zijn. Rutte beloofde belastingverlagingen, maar hij gaf ons belastingverhogingen. De lijst met domme beslissingen van het kabinet is eindeloos.
Ik reken erop dat de kiezer afrekent met dit kabinet op 18 maart. Het zou een ramp zijn voor Nederland als VVD en PvdA met hun beperkte rekenvermogens nog veel langer bepalen wat er gebeurt met ons belastinggeld. Voor je het weet worden de belastingen wéér verhoogd omdat de aardgasbaten lager zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten