VN trapt open deur in: ISIS schuldig aan kindermarteling en -verkrachting

Geen categoriefeb 05 2015, 14:00
Vertel ons iets dat we niet weten.
Het Comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties is er eindelijk van overtuigd dat de moslimbarbaren van ISIS afschuwelijke misdaden begaan in Syrië en Irak. Volgens een rapport - bij de VN moet alles altijd in rapporten staan, rapporten die niemand leest en die altijd te laat komen - van de VN worden kinderen van minderheidsgroepen systematisch gemarteld, verkracht en vermoord.
Medewerkers van de VN hebben mensen gesproken die vertelden over 'massa-executies van jongetjes en kinderen die worden onthoofd, gekruisigd en levend worden begraven'.
Volgens de VN zijn niet alleen de kinderen van minderheden, maar hele families vogelvrij in delen van Irak waar IS de dienst uitmaakt.
Dat wisten we natuurlijk allang. Het rapport van de VN komt rijkelijk laat. ISIS pleegt sinds vorig jaar genocide op minderheidsgroepen zoals yezidi's, christenen en moslims. Iedereen die zich niet bekeert tot de islam wordt koelbloedig geëxecuteerd. Iedereen die de radicale moslims niet op de blote knietjes bedankt dat ze voortaan in een islamitisch kalifaat wonen, moet dood.
De hele wereld weet allang dat ISIS christelijke kindjes onthoofdt omdat ze niet willen bekeren tot de islam. Volgens de VN moet de regering van Irak meer doen om de misselijkmakende misdaden te bestrijden. Joh. Dat moet inderdaad, maar het is niet genoeg. De Iraakse regering is niet opgewassen tegen de barbaarsheid van het professioneel opererende terreurleger van ISIS.
Het bestrijden van ISIS moet een wereldwijde operatie worden. Jordanië overweegt inmiddels grondtroepen naar ISIS-gebied te sturen om korte metten te maken met de terroristen die de gevangengenomen Jordaanse piloot levend hebben verbrand. Dat is de enige weg. Boots on the ground. Zo snel mogelijk graag. Wegkijken en niksdoen betekent instemmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten