Vuurwerk! EenVandaag organiseert debat tussen Pechtold en Wilders

Geen categoriefeb 24 2015, 16:57
De twee aartsrivalen staan straks tegenover elkaar. Veel spectaculairder dan dit wordt het niet.
EenVandaag wilde het liefst een verkiezingsdebat organiseren met alle partijleiders, maar Mark Rutte en Diederik Samsom durfden niet, bang als ze zijn om nog meer kiezers te verliezen. Het resultaat: het debat werd afgeblazen. Maar er komt nu toch iets moois voor terug: een debat tussen Alexander Pechtold en Geert Wilders. Pak uw agenda er maar bij en sla de cola en popcorn in, want op 16 maart gaat het knetteren:
De uitzending op 16 maart staat in het teken van deze bijzondere confrontatie. De onderwerpen waar Wilders en Pechtold over zullen debatteren zijn onder andere de Europese Unie, terreur en stand van de economie.
De PVV begint de campagne rijkelijk laat, en dat is jammer, maar een één-op-één-debat tegen Pechtold is natuurlijk gratis reclame voor Wilders. Er kijken gemiddeld één miljoen kijkers naar EenVandaag, en twee dagen voor de verkiezingen draait het allemaal om de tweestrijd Pechtold vs. Wilders, die beiden aan kop gaan in de peilingen. Wat wil de PVV nog meer? Ja, misschien dat dit campagnefilmpje over D66 voorafgaande aan het debat integraal wordt uitgezonden.
De campagneteams van VVD en PvdA zullen wel de haren uit hun koppen kunnen trekken. Wat een domme beslissing om de partijleiders niet naar het EenVandaag-debat te sturen. Natuurlijk loopt er straks na het debat niet één kiezer over van D66 naar de PVV en vice versa. Alle winst die de twee rivalen naar aanleiding van het debat halen, gaat he-le-maal ten koste van de coalitie. Het lijkt wel alsof de coalitiepartijen echt helemaal geen vertrouwen meer hebben in het voortbestaan van het kabinet. Ach, geef ze eens ongelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten