Wilders begint campagne, haalt uit naar opa Opstelten

Geen categoriefeb 28 2015, 10:00
Geert Wilders bijt zich vast in de stuntelaar van het kabinet.
De PVV is de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen ein-de-lijk begonnen, en hoe. In een interview met De Telegraaf zegt PVV-leider Geert Wilders dat het kabinet Nederland in gevaar brengt met de slappe aanpak van polderjihadi's. "De coalitie is medeverantwoordelijk als er hier iets gebeurt." Citaat uit het interview:
"In België worden mensen tot 12 jaar cel veroordeeld. In Nederland beveelt de rechter om de enkelbanden van jihadisten af te doen, zodat ze kunnen sporten. Ze mogen hun hoger beroep in vrijheid afwachten en nemen de benen. Intussen staat het kabinet de bouw van megamoskeeën toe en krijgen haatimams een visum. En nog erger dan dat: jihadisten die willen moorden krijgen een uitreisverbod. En jihadisten die terugkomen zijn van harte welkom. Ze krijgen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, de heer Schoof, be-ge-leding [sic]! Een sociaal werker! Nou, dáár zullen ze van onder de indruk zijn!"
Ik ben het niet eens met Wilders' analyse dat een uitreisverbod slecht is, zolang we polderjihadi's dan maar wel minstens tien jaar in de cel stoppen. Als we ze laten uitreizen kunnen ze met alle gemak met een vals paspoort terugkomen, getraind en wel. Dat moeten we niet willen. Enfin, de krant vraagt vervolgens waarom ministers ons land in gevaar zouden willen brengen. Wilders' antwoord:
"Omdat ze politiek correct zijn. Ze zijn bang en weigeren het probleem te onderkennen. Die Schoof maakt voor het kabinet de dienst uit, het lijkt wel een tsaar. Maar wel een heel softe. Rutte verwijst naar hem. Opstelten verwijst naar hem. Het enige wat Opstelten nog zelf kan doen, is een broodje smeren. Maar goed. Over die Schoof moet ik oppassen, want die man is verantwoordelijk voor mijn beveiliging."
De aanval op Schoof is campagnetechnisch niet zo interessant, maar de aanval op minister van Veiligheid & Justitie en brekebeen van het kabinet Ivo Opstelten des te meer. De opmerking dat Opstelten alleen nog zelf een broodje kan smeren past in het beeld dat steeds meer mensen van hem beginnen te krijgen. Hij is geen effectieve crimefighter meer.
Juist nu hebben we een minister van Veiligheid nodig die alle middelen gebruikt om ons land veilig te houden. Opstelten moet worden vervangen, in ieder geval voor zolang dit kabinet er nog zit, en Wilders weet als geen ander hoe hij daar gebruik van moet maken in deze verkiezingscampagne.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten