Afschuwelijk. Meisje van 17 krijgt zuur in haar gezicht gegooid

Geen categoriemrt 02 2015, 16:00
"Een groepje jongeren" maakte ruzie met het meisje.
We horen niet vaak van zuuraanvallen (waarbij altijd vrouwen het slachtoffer zijn, nooit mannen), zeker niet in West-Europa. Toch gebeurt het af en toe. Zoals nu in België. Via Nieuwsblad:
Tijdens carnaval in Chapelle-lez-Herlaimont is een zeventienjarig meisje aangevallen met zuur. Het slachtoffer liep daarbij tweede - en derdegraads brandwonden op. De politie is op zoek naar de daders.
Goh, waar kennen we dit soort praktijken ook alweer van? Inderdaad, het is iets wat vaak gebeurt in islamitische landen, zoals Iran. Zuuraanvallen hebben bijna altijd iets met de radicale islam te maken. In landen als Iran vinden islamitische mannen het heel normaal om een vrouw zuur in het gezicht te gooien als ze niet doet wat de man wil. Als een vrouw een huwelijksaanzoek weigert of 'onvoldoende' gezichtsbedekkende kleding draagt, kan ze het slachtoffer worden van een zuuraanval.
De vrouw is dan voor de rest van haar leven verminkt. Het is afschuwelijk om de verhalen te horen van die vrouwen. Wie er achter de zuuraanval op het 17-jarige meisje in België zit, is niet bekend, maar de kans is vrij groot dat de dader moet worden gezocht in islamitische hoek. Het meisje kreeg ruzie met een groepje jongeren tijdens carnaval. Even later kwam ze hetzelfde groepje weer tegen en toen ging het helemaal mis. De krant schrijft:
Het groepje jongeren ging na een tijdje uit elkaar. Maar toen de ruziemakers elkaar enkele uren later opnieuw tegenkwamen, liep de situatie volledig uit de hand en kreeg het meisje een lading zuur over zich heen.
De dader moet worden gevonden en voor de rest in zijn leven in de cel belanden. Dit is onacceptabel. Het mag nooit een traditie worden in onze landen om vrouwen zuur in het gezicht te gooien. Dat is iets voor achterlijke landen waar radicale moslims de dienst uitmaken, niet voor België, Nederland of de rest van Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten