Assad: ISIS wordt met de dag sterker

Geen categoriemrt 30 2015, 13:01
ISIS zou 1.000 jihadisten per maand rekruteren - alleen al in Syrië.
Als dit klopt heeft het Midden-Oosten een nog groter probleem dan we al dachten:
Islamitische Staat (IS) is er sinds de bombardementen van de internationale coalitie niet zwakker op geworden, maar heeft juist aan kracht gewonnen. De terreurbeweging rekruteert zo’n duizend nieuwe leden per maand in Syrië.
Islamitische Staat (IS) is er sinds de bombardementen van de internationale coalitie niet zwakker op geworden, maar heeft juist aan kracht gewonnen. De terreurbeweging rekruteert zo’n duizend nieuwe leden per maand in Syrië. 'IS alleen maar groter geworden, nadat de aanvallen begonnen,' zegt de Syrische president Bashar al-Assad tijdens een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS, op de vraag of zijn land voordeel ondervindt van de luchtacties.
Volgens de Syrische dictator vertellen president Obama en zijn minister van Buitenlandse Zaken dus niet de waarheid als ze zeggen dat ISIS zwakker wordt. Het tegendeel zou zelfs waar zijn: ISIS wordt alleen maar sterker.
Hoewel Assad er natuurlijk baat bij heeft om de wereld dat te doen geloven, ook als het niet waar is, en hoewel hij bekendstaat als één van de grootste leugenaars ter wereld, ben ik bang dat hij dit keer weleens gelijk kon hebben. Gezien de meest recente ontwikkelingen in Irak en Syrië is er geen enkele reden om te geloven dat ISIS het moeilijk heeft. Sterker nog, de genocideplegers hebben nu ook een afdeling in Libië. ISIS is waarschijnlijk dus groter dan ooit, niet kleiner dan een paar maanden geleden.
Het gekke is dat Amerika en Europa zich daar blijkbaar totaal niet druk om kunnen maken. ISIS pleegt de ene massamoord na de andere, heeft een Radicaal Kalifaat opgezet onder leiding van de psychopaat Abu Bakr Al-Baghdadi, de groep wordt steeds groter en machtiger... maar het Westen beperkt zich tot een paar luchtbombardementen waarbij misschien een handjevol ISIS-jihadisten omkomen. En dan maar roepen dat het 'zo niet kan.'
Ik maak me grote zorgen over het Midden-Oosten én over de veiligheid van het Westen. Er wordt waarschijnlijk een deal gesloten met Iran waardoor de knettergekke ayatollahs vrijwel zeker een nucleair wapen in handen krijgen, en ISIS krijgt alle ruimte om een enorm kalifaat te stichten. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat met name Amerika dat blijkbaar prima vindt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten