Betuttelend Amsterdam gaat ballonnen verbieden

Geen categoriemrt 06 2015, 10:00
Zijn er geen belangrijkere dingen te regelen in Amsterdam, zoals het tegengaan van islamitisch radicalisme?
"Wordt Nederland langzaam maar zeker een netjes aangeharkt D66-park?" vroeg ik vorige maand toen D66 voorstelde om voortaan geen ballonnen meer op te laten bij evenementen. Het antwoord is ja. In ieder geval in de experimentele speeltuin van links Nederland: Amsterdam. Dankzij SP-wethouder Laurens Ivens. De Telegraaf schrijft:
De hoofdstad gaat het uitdelen en oplaten van ballonnen verbieden. Evenementen met meer dan 100 bezoekers zullen in Amsterdam niet meer worden toegestaan als feestelijk wegzwevende ballonnen op het programma staan.
De dierengekkies van Partij voor de Dieren wilden het liefst een totaalverbod op ballonnen. Dat komt er niet, maar er worden voortaan geen vergunningen meer afgegeven voor evenementen waarbij ballonnen worden opgelaten, als die evenementen zijn bedoeld voor meer dan 100 mensen. Op Koningsdag of op andere grote feesten mogen voortaan dus geen ballonnen meer de lucht in, anders zwaait er wat.
In veel gemeenten wordt een ontmoedigingsbeleid gevoerd, maar volgens de stichting Plastic Soup, die actief campagne voert tegen het fenomeen, is Amsterdam de eerste gemeente waar de heliumballon juridisch geweerd wordt.
Johnas van Lammeren van de Amsterdamse Dierenpartij is blij met het verbod, maar het gaat hem niet ver genoeg: "Dit is een grote stap de goede kant op, maar het is nog niet goed genoeg. Wat te denken van bruiloften, bedrijfsopeningen en demonstraties, voor dit soort kleinschalige evenementen zal het verbod nog niet gelden en dat zouden wij wel graag willen."
De dierengekkies kunnen als geen ander het plezier van anderen bederven. Want laten we wel wezen: hoe vaak gebeurt het nou dat ballonnen worden opgelaten bij grote evenementen? Inderdaad, niet vaak. Dit is gewoon de zoveelste poging Amsterdam nog truttiger te maken dan het al was. Je zou er maar wonen. Mij niet gezien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten