Bizar: handhavers gooien laatste spullen van zwerver in vuilniswagen

Geen categoriemrt 06 2015, 13:00
Hoe kun je zoiets doen?
Handhaving van de regels is nodig, maar je kunt ook veel en veel te ver gaan. Zie de drie undercoveragenten die een treinreiziger intimideerden omdat hij zijn voeten op een stoel had gelegd. En zie dit bericht over een zwerver in Alkmaar die zijn laatste bezittingen in de vuilniswagen gegooid ziet worden door twee handhavers met een BOA-certificaat:
Twee handhavers van de gemeente Alkmaar hebben alle bezittingen van een dakloze man in een vuilniswagen gegooid.
Zie ook deze video van het hele gebeuren:
De zwerver ziet vanalles verdwijnen in de vuilniswagen, waaronder zijn schoenen. Er zitten ongetwijfeld ook spullen die de overijverige handhavers al dan niet terecht zien als troep, maar weet je wat? Zij gaan niet over bezittingen van een ander, of ze nou wel of niet waardevol zijn. Hier zijn de handhavers hun boekje ver te buiten gegaan.
Op een Alkmaarse Facebook-pagina krijgt de zwerver massaal steun. Sommige Alkmaarders stellen voor om spullen in te zamelen voor de zwerver. Ik hoop dat hij in ieder geval nieuwe schoenen krijgt. Het mooiste zou zijn als de handhavers zelf nog even bij hem langs gaan om excuses aan te bieden en terug te geven wat ze van hem in feite gewoon hebben gestolen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten