Britse held gedood in gevecht met ISIS

Geen categoriemrt 04 2015, 10:00
Hij vocht mee met de Koerden.
Een échte Britse held, oud-marinier , is niet meer. Hij vocht mee met de Koerden, en dus tegen ISIS, maar kwam onlangs helaas om het leven bij gevechten met Islamitische Staat ten westen van de Syrische stad al-Qamishl.
De Koerden hebben aan de nabestaanden van Scurfield gevraagd of hij als martelaar in Syrië begraven mag worden. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt op de hoogte te zijn van de berichten, maar kan die niet bevestigen.
Als het klopt - en daar ga ik natuurlijk vanuit - zullen de Britten het nieuws ongetwijfeld snel bevestigen. Aangezien de Koerden al contact hebben opgenomen met Scurfields nabestaanden verwacht ik die bevestiging ieder moment.
Tot nu toe was Scurfield geen bekende man. Na zijn dood verandert dat vrijwel zeker - en terecht. Dit soort westerlingen zijn ware helden. Ze zijn getraind als militairen en gebruiken die ervaring en kennis vervolgens om vrijwillig mee te vechten tegen de islamistische massamoordenaars van ISIS. Hoe ontzettend heldhaftig ben je dan? Dat je dit puur uit vrije wil doet omdat je begrijpt dat ISIS werkelijke en groot gevaar vormt - niet alleen voor de regio, maar voor de hele wereld.
Screen Shot 2015-03-04 at 10.55.27
De Koerden hebben veel geleden door toedoen van ISIS, maar weigeren de strijd op te geven. Sterker nog, het lijkt erop dat ze de terreurorganisatie zelfs enigszins terugdringen. Dit komt voor een groot deel op het conto van de Koerdische strijders zelf, maar natuurlijk ook op dat van westerlingen als meneer Scurfield die hun leven in de waagschaal stellen om de Koerden te helpen.
Het is bijzonder mooi om te zien dat Koerdische strijders dit ook begrijpen en de familie nu hebben gevraagd of ze hem mogen begraven in Syrië, zodat ze hem altijd kunnen eren als een martelaar. Natuurlijk is dit aan zijn nabestaanden, maar het lijkt me verstandig en mooi als ze daarmee akkoord gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten