Chaos: criminelen hebben het voor het zeggen in Noord-Brabant

Geen categoriemrt 28 2015, 16:00
Het gaat helemaal mis.
Hé, hoge dames en heren in Den Haag, kunt u hier misschien iets aan doen?
De georganiseerde criminaliteit dreigt de baas te worden op sommige plekken in Nederland. Dat stellen de Noord-Brabantse burgemeesters Jan Boelhouwer (Gilze en Rijen, een gemeente op enkele kilometers van Hoogstraten) en Jan Hamming (Heusden) in de Volkskrant. Ze waarschuwen voor de toenemende ondermijning van het gezag door criminelen.
Het is tegenwoordig al zo erg dat burgemeesters regelmatig bedreigd worden door criminele organisaties, die niet alleen hele buurten en steden geïnfiltreerd hebben, maar zelfs het openbaar bestuur.
Je kunt je er iets bij voorstellen dat burgemeesters daar hun buik vol van hebben en er iets aan willen doen. Helaas is er één probleem: ze kunnen dat niet effectief doen zonder hulp van Den Haag. Ze zijn gewoon niet machtig genoeg en hebben te weinig middelen om écht in te grijpen.
Daarom moet Den Haag in actie komen. De rijksoverheid moet iets doen - indien nodig met hulp van andere Europese landen, organisaties en instellingen, denk daarbij bijvoorbeeld aan Interpol. Dit soort criminele organisaties beperken zich normaal gesproken immers niet tot één land, maar zijn overal actief - of in ieder geval in de grootste, belangrijkste Europese landen. Niet zo gek natuurlijk aangezien daar veel geld weg valt te halen.
Het is tijd voor een grootschalige actie tegen de georganiseerde misdaad - in heel Nederland, maar zeker specifiek in Noord-Brabant. In de afgelopen jaren is die provincie veranderd in de hemel op aarde voor maffiosi, daar moet iets aan worden gedaan.
Leest u mee, lief kabinet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten