Co-piloot Andreas Lubitz maakte een huiveringwekkende opmerking over zijn toekomst

Geen categoriemrt 28 2015, 9:00
Wat een enge vent.
Brrr. Het verhaal van de depressieve co-piloot van Germanwings die zichzelf en 149 anderen de dood heeft ingejaagd wordt met de dag meer luguber. Via De Telegraaf:
Copiloot Andreas Lubitz liep rond met het idee om een "spectaculaire gebaar te maken waardoor iedereen zich zou herinneren wie hij was". Dat heeft de ex-vriendin van Lubitz gezegd tegen de Duitse krant Bild.
De ex-vriendin is zelf stewardess en noemt Lubitz "gekweld" en iemand die goed wist te verbergen wat er aan de hand was met hem. Lubitz had een psychatrisch verleden en was in 2009 zwaar depressief. Hij probeerde voor zijn werkgever te verzwijgen dat hij bezig was met een medische behandeling en verscheurde een doktersverklaring voordat hij weer naar zijn werk ging.
Dit verhaal van de ex van Lubitz is de zoveelste aanwijzing dat er iets goed mis was met de geestelijke gezondheid van hem. Hij was in de war, depressief en had last van paniekaanvallen. En hij had kennelijk last van grootheidswaanzin. Het is nog altijd geen goede verklaring voor waarom hij daarom 149 anderen vermoordde. Hij had ook zelfmoord kunnen plegen door pillen te slikken.
Verder diepgravend onderzoek toont hopelijk aan wat zijn motief was. Waarom wilde hij toch zoveel mensen meesleuren in zijn dood? Depressieve mensen doen zoiets meestal niet. Die zijn eenzaam en maken zichzelf van kant zonder anderen daarbij te betrekken - behalve als ze voor de trein springen, maar zelfs zo'n dramatische actie zorgt niet voor de dood van onschuldige omstanders. Of we moeten deze daad zien als een schietpartij op een school waarbij de dader zichzelf na afloop door het hoofd schiet.
Afschuwelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten