Co-piloot Germanwings had 'psychische aandoening' en was eerder zwaar depressief

Geen categoriemrt 27 2015, 12:05
Lubitz was geen moslimterrorist.
Er gaan complottheorieën dat de co-piloot die het Germanwings-vliegtuig bewust liet crashen in Frankrijk, Andreas Lubitz, een moslimterrorist was en banden had met ISIS, maar vooralsnog is daar geen spatje bewijs voor gevonden. Er is een mogelijke andere verklaring voor zijn zelfmoordactie, waarbij hij 149 anderen van het leven beroofde. Via NU.nl:
Onderzoekers van het Duitse Openbaar Ministerie hebben donderdag bij huiszoekingen bewijzen gevonden dat de copiloot van de Germanwings-vlucht psychisch ziek was.
Volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel zijn er aanwijzingen voor gevonden in zijn huis:
De vlieger zou zes jaar geleden aan een zware depressie hebben geleden. Volgens de Duitse krant Bild was hij in 2009 enige tijd opgenomen in een psychiatrische inrichting. Dat blijkt volgens Bild uit het medisch dossier van de vlieger. Als het klopt, verklaart het waarom hij in dat jaar zijn opleiding onderbrak.
Lubitz zou paniek- en angstaanvallen hebben gehad, volgens Der Spiegel mogelijk door relatieproblemen. Tijdens zijn werk als co-piloot kreeg hij speciale medische controles. In totaal werd hij anderhalf jaar lang psychiatrisch behandeld. Een echt goede verklaring voor de massamoord is het niet, als je het mij vraagt. Wie doet zoiets? Er moet wel echt iets heel ernstig mis met je zijn als je zoveel mensen doodmaakt omdat je zelf dood wil.
Snijd dan je eigen polsen door, koop een touw, of hang een steen aan je enkel en spring in de rivier. Het is allemaal mogelijk. Maar dit? Dan ben je goed gek. Over het motief van Lubitz is, ook na dit nieuws, eigenlijk nog geen enkele duidelijkheid. Laten we hopen dat die duidelijkheid wel snel komt, al is het maar voor de nabestaanden die met nog een heleboel vragen zitten.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu via iDeal of Paypal. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten