Co-piloot Lubitz was depressieve jongen, kreeg behandelingen voor zelfmoordneigingen

Geen categoriemrt 30 2015, 20:00
Dan neem je 149 anderen mee. Logisch.
De openbaar aanklager is er inmiddels ook zeker van: co-piloot en massamoordenaar Andreas Lubitz was vroeger zwaar depressief, zo depressief zelfs dat hij moest worden behandeld voor zelfmoordneigingen. Het gebeurde allemaal vóórdat hij zijn vliegbrevet haalde om te mogen vliegen met Germanwings. Via het AD:
"Een paar jaar geleden, voordat hij zijn vliegbrevet haalde, heeft hij gedurende een lange periode psychologische behandelingen ondergaan," zo zegt de openbaar aanklager. Sindsdien waren er geen signalen meer dat hij suïcidaal gedragd vertoonde. Ook had hij geen agressieve neigingen richting dokters.
Het is opmerkelijk dat hij sindsdien nooit meer zelfmoordneigingen leek te hebben. Het ging blijkbaar weer een paar jaar goed met hem, dankzij de behandelingen of omdat hij zijn leven op orde had. De vraag is nu: waar ging het deze keer precies mis? Want dat hij depressief was en een zelfmoordmissie uitvoerde toen hij het vliegtuig een berg inboorde staat inmiddels wel vast.
En toch blijft het onbegrijpelijk dat Lubitz zoveel mensen mee de dood in heeft gesleurd. Normaal gesproken zijn depressieve mensen niet zo. Die kiezen liever een eenzame dood. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel, en misschien was Lubitz wel zo'n uitzondering. Helaas is dat antwoord onbevredigend, voor de nabestaanden en voor de hele wereld die deze zaak volgt.
We willen allemaal begrijpen wat Lubitz heeft aangezet tot deze massamoord. Toch denk ik dat we nooit een bevredigend antwoord zullen krijgen, al is het maar omdat het vermoorden van zoveel onschuldige mensen nooit te begrijpen valt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten