D66 vindt weer non-probleem om te bestrijden: de m/v-vermelding

Geen categoriemrt 04 2015, 19:00
We mogen blij zijn in Nederland een partij te hebben die zo goed onderscheid kan maken tussen dat wat belangrijk is, en dat wat vreselijke lariekoek heet te zijn.
Verkiezingstijd brengt niet altijd het beste naar boven in 's lands politieke partijen. Zo lanceerde GroenLinks voor de Kamerverkiezingen van 2012 een pleidooi voor gratis water op terrassen, en riep Wilders afgelopen jaar bij de Gemeenteraadsverkiezingen op tot 'minder, minder, minder' Marokkanen. De domme uitspraak van deze campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen komt echter van D66: men wil de toevoeging '(m/v)' schrappen die traditiegetrouw vermeld wordt op bepaalde identificatiedocumenten zoals ID-kaart, paspoort en OV-chipkaart.
De reden? Het 'kan leiden' tot 'vervelende situaties' voor 'transgenders', aldus Kamerlid Pia Dijkstra:
,,In veel situaties registreren we het geslacht zonder dat dit ergens toe bijdraagt. Puur uit gewoonte. Waarom is het van belang dat op je OV-chipkaart staat of je man of vrouw bent? Op je rijbewijs staat het bijvoorbeeld niet.''
Alhoewel ik Dijkstra best gelijk wil geven dat het niet altijd noodzakelijk is om iemands geslacht te vermelden, vind ik verweer dat het voor transgenders anders allemaal maar heel erg vreselijk is, niet zo sterk. We hebben het hier over identificatiedocumenten voor alle Nederlanders. Dat enkele tientallen transgenders het daar misschien lastig mee hebben is voor hen heel vervelend, maar geen doorslaggevende redenen om de documenten van bijna 17 miljoen Nederlanders dan ook maar aan te passen.
En daarnaast: er zijn 1000 problemen in de wereld die de onverdeelde aandacht van D66-mevrouw Dijkstra méér verdienen dan dit m/v-non-issue. Échte problemen. Neem bijvoorbeeld gegevens over islamitische terreur, die vorige maand nog zo kundig werden weggewerkt door haar eigen politieke leider Pechtold. Ja echt: D66 is de partij die lettertjes op een paspoort staat uit te gummen terwijl in heel het land jihadstrijders worden opgeleid voor de heilige oorlog tegen alles wat ons dierbaar is.
Dus D66: doe even normaal. En ik hoop dat jullie even veel hoon krijgen voor jullie plan als destijds de geflopte verkiezingsproefballonnetjes van GroenLinks en de PVV.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten