Dit is de co-piloot die het Germanwings-vliegtuig bewust liet neerstorten

Geen categoriemrt 26 2015, 13:22
Het was een zelfmoordactie.
Er is meer duidelijkheid: het Franse Openbaar Ministerie gaat ervanuit dat de co-piloot bewust het Germanwings-vliegtuig, een Airbus A320, heeft laten crashen. Toen de gezagvoerder even naar het toilet ging - hij liet het vliegtuig vliegen op de automatische piloot - werd hij buitengesloten uit de cockpit. Hij kon er niet meer in. Vanaf dat moment begon de 28-jarige co-piloot Andreas Lubitz de daling in te zetten via het flight monitoring system.
https://twitter.com/wol/status/581061166581039104
https://twitter.com/wol/status/581061176433487872
De gezagvoerder probeerde intussen de cockpit weer binnen te komen. Hij riep meerdere keren dat hij naar binnen wilde. De copiloot was in leven, aldus Justitie; zijn ademhaling was te horen op de opnames die de zwarte doos heeft gemaakt. Ook waren er harde klappen op de deur te horen, alsof het cabinepersoneel die probeerde te forceren.
Het heeft er volgens het OM alle schijn van dat het een bewuste actie was. Er zijn wel nog veel zaken onduidelijk: waarom precies deed Lubitz dit? Was hij religieus gemotiveerd? Of was hij depressief en wilde hij graag dood? Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat het om terrorisme gaat, en uit zijn Facebook-pagina is in ieder geval weinig op te maken. Er zijn vandaag een paar vragen beantwoord, maar er zijn een heleboel nieuwe vragen bij gekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten