Filmpje! Pechtold praat tegen zichzelf in grote lege zaal

Geen categoriemrt 03 2015, 16:00
Een creepy campagnefilmpje van D66.
Alexander Pechtold, de man die zich al bijna premier waant, staart uit het raam. Hij kijkt naar een mistig landschap. Het is daarbuiten net zo mistig als in Pechtolds hoofd als het gaat om zijn ideeën voor Nederland. We horen zijn stem. Hij zegt: "Er staat veel op het spel voor Nederland. Het gaat beter dan een jaar geleden." Plots draait hij zich om. De stem is geen voice-over, blijkt dan.
Nee, Pechtold zit in eerste instantie in zichzelf te praten, zich kennelijk niet bewust van de camera die vanuit de andere kant van de zaal op hem is gericht. Hij komt steeds een paar stappen dichterbij de camera, onderwijl druk gebarend en verkiezingstaal uitslaand. Hij komt bijna te dichtbij. En dat allemaal in een volkomen leeg gebouw. Heel erg creepy.
En ik maar denken dat het nieuwe campagnefilmpje van Diederik Samsom slecht was. Nou ja, dat is 'ie ook, maar dit filmpje zou zomaar eens de prijs kunnen winnen voor het allerslechtste verkiezingsfilmpje van deze verkiezingen, misschien wel van de afgelopen vijftig jaar. Vroeger had D66 nog talent in huis. Hans van Mierlo maakte een van de bekendste filmpjes ooit. Dat zou Pechtold nooit kunnen. Die staat liever in een grote lege zaal in zichzelf te praten.
Nee, dan vind ik dit verkiezingsfilmpje over de kletspraat van D66 stukken beter.
[video width="754" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/03/PS2015-Alexander-Pechtold-Nu-vooruit.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten