Graaibejaarden 50Plus willen weer met uw geld smijten: 'Tweede Kamer moet naar Amsterdam'

Geen categoriemrt 09 2015, 16:00
Hoeveel belastinggeld dat wel niet moet gaan kosten? 1,5 miljard euro.
Het is net alsof de graaibejaarden van 50Plus niet serieus genomen willen worden. Het hele Binnenhof in Den Haag wordt vanaf 2018 helemaal verbouwd. Dat project gaat jaren duren. Maar als het aan 50Plus zit gaat dát niet gebeuren, maar wordt er met honderden miljoenen euro's gesmeten om de politiek naar Amsterdam te laten verhuizen. Typisch 50Plus, die geldverkwisting. Via Het Parool:
De Tweede Kamer moet worden verplaatst naar IJburg. Het lijkt op een vroege 1-april grap, maar het is een bloedserieus voorstel van 50Plus-senator Jan Nagel. Als het aan hem ligt komen ook de Eerste Kamer, de Raad van State en alle ministeries naar een nieuw eiland in het IJmeer.
50Plus-senator Jan Nagel heeft architect Cees Dam, bekend van het ontwerp van de Amsterdamse Stopera, gevraagd om een plan te maken om de hele rataplan naar Amsterdam te verhuizen. Uiteraard wilde Dam dat wel doen (want er is heel veel belastinggeld mee gemoeid, en dat is altijd fijn):
Volgens Dam kan binnen 3 jaar een spiksplinternieuw complex van 900.000 vierkante meter uit de grond worden gestampt op IJburg. Kosten: 1,5 miljard euro. 'Het wordt iets heel specifieks met een ongekende wereldwijde uitstraling', belooft Dam.
Nagel gedraagt zich meteen weer als een Calimero door te beweren dat zijn voorstel vast grote weerstand oproept. "Maar wie zich openstelt voor nieuwe ideeën zal al snel de grote voordelen hiervan ontdekken." Tja. Wie een beetje logisch nadenkt weet dat dit plannetje totaal niet realiseerbaar noch wenselijk is.
Voorstanders van het plan van 50Plus (het zijn er gelukkig niet al te veel) zeggen dat in bijna ieder land de regering zetels in de hoofdstad. Dat is inderdaad waar. Nou, dan moesten we van Den Haag maar eens de hoofdstad van Nederland maken. Zo, is dat ook weer opgelost. Scheelt ons klauwen met belastinggeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten