Griekenland: 'Val dood ECB'

Geen categoriemrt 01 2015, 19:00
Geen dank voor de lening he! We deden het met liefde.
Griekenland heeft een boodschap voor de ECB. Kort gezegd komt het op het volgende neer: fuck you.
Griekenland wil koste wat het kost zijn schuld aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aflossen. Dat zei minister van Financiën Yaris Varoufakis zondag in een interview met de BBC. De aflossing aan de Europese Centrale Bank (ECB) zijn volgens hem van een andere orde van grootte.
Wat de schuld aan het IMF betreft zegt Varoufakis dat zijn land het geld ten koste van alles zal overboeken. "Al moeten we bloed uit steen persen. Helaas heeft hij een net iets andere boodschap voor de ECB. Die schuld is namelijk groter (meer dan zes miljard), en Athene heeft eigenlijk geen zin om Europese schuldeisers hun zin te geven. Het beste waar Europa op kan rekenen?
"Het zou fijn zijn als we het met onze partners eens kunnen worden over deze drempel."
Dat kunnen we inderdaad, meneer de minister. Jullie moeten in juli en augustus 6,7 miljard euro betalen aan de Europese Bank... en moeten dat inderdaad gewoon doen. Dan schrijven wij dat af van het bedrag dat jullie nog schuldig aan ons zijn, et voila, we kunnen het hebben over meer mogelijke leningen (waarvan ik zeg: laten we dat vooral niet doen).
Er is geen enkele reden om waar dan ook over te 'onderhandelen' met de Grieken. Er zijn keiharde afspraken gemaakt, we moeten ervan uit kunnen gaan dat ze zich daar aan houden. Is dat niet het geval dan moet duidelijk worden gemaakt dat ze nieuwe leningen op hun buik kunnen schrijven. Helaas, zoek het maar uit. Mensen die hun schulden niet terugbetalen komen uiteindelijk altijd alleen te staan.
De vraag is natuurlijk of Europa, en dan met name Frankrijk, Nederland en Duitsland, het lef hebben om dat te zeggen? Waarschijnlijk niet; ze zullen veel te bang zijn dat het 't begin van het einde is voor de eurozone.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten