Henk Kamp zegt plotseling sorry tegen Groningen om gaswinning

Geen categoriemrt 02 2015, 20:05
Komen er soms verkiezingen aan?
Met nog iets meer dan twee weken te gaan zegt minister Henk Kamp ineens sorry tegen Groningen voor de gaswinning van de afgelopen jaren. Ja, ja:
Het kabinet erkent dat er decennialang bij de gaswinning in Groningen te weinig aandacht is geweest voor de veiligheid van de Groningers.
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zei maandag voor RTV Noord dat het kabinet dat betreurt.
"Het spijt mij zeer dat de veiligheidsbelangen van de Groningers niet de aandacht kregen die ze verdienden", zei Kamp. "Ik betreur dat het zo is gegaan. We hebben onvoldoende aandacht gehad voor de veiligheidsbelangen van de Groningers."
Ik ben een groot voorstander van meer gaswinning als het veilig kan, net zoals mijn collega Tim Engelbart, maar als ik het de PvdA moeilijker kan maken door tégen de gasboringen te zijn (omdat er dan meer moet worden bezuinigd op de overheidsuitgaven, en dat vinden de sociaal-democraten echt niet leuk), dan wil ik best tegen meer gasboringen zijn.
Hoe dan ook, het is natuurlijk opvallend dat Kamp nu ineens zijn excuses aanbiedt. Hij en zijn partij zien de bui al hangen. Met nog iets meer dan twee weken te gaan, staan zowel de VVD als de PvdA op een recordverlies van bijna 50 zetels. Kamp probeert nu te redden wat er te redden valt door sorry te zeggen. Het zal geen ene moer helpen. In Groningen zijn ze allang he-le-maal klaar met het kabinet.
Dit worden heel spannende verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten