Hoera! VVD trekt steun in voor controversiële megamoskee Gouda

Geen categoriemrt 05 2015, 10:00
De bouw van de megamoskee staat op losse schroeven.
Dit is nog eens goed nieuws voor de inwoners van Gouda die zich grote zorgen maken over de komst van de salafistische megamoskee: collegepartij VVD steunt de bouw van het islamitische paleis niet meer. Via De Telegraaf:
De VVD-fractie in de Goudse gemeenteraad heeft haar steun voor de megamoskee ingetrokken. De coalitiepartij voert "bestuurlijke criteria" op voor de tegenstem. Hierdoor is de bouw van de el-Wahda moskee onzeker geworden.
Tijdens het debat in de Goudse gemeenteraad gisteravond werd duidelijk dat de VVD er geen zin meer in heeft. Dat betekent in principe dat het gebouw inclusief een speciale muur om moskeegangers te beschermen tegen werkende vrouwen er níet komt. Maar ho, wacht, het is nog geen tijd voor champagne. De bouw gaat niet door, tenzij... oppositiepartij ChristenUnie alsnog instemt volgende week.
De Goudse gemeenteraad stemt volgende week woensdag over de kwestie. De fractie van de ChristenUnie hakt dinsdag aanstaande knoop door.
Twee opmerkingen. De eerste opmerking: natuurlijk moet de ChristenUnie straks niet ineens in gaan stemmen met de bouw van de megamoskee. Het is overduidelijk dat de inwoners van Gouda tegen zijn, en dat de gemeente Gouda op autoritaire wijze de megamoskee erdoorheen heeft proberen te drukken. Dat is niet oké. Bovendien zit de PvdA in Gouda vuistdiep in het salafistische netwerk rond de megamoskee. Het zaakje stinkt, om het eufemistisch te stellen.
De tweede opmerking: de VVD moet voet bij stuk houden. Oók na de verkiezingen van 18 maart moet de VVD de bouw van de megamoskee tegenhouden. Als dit een verkiezingsstunt is, zijn de liberalen geen knip voor de neus waard. We blijven deze zaak in de gaten houden. Volgende week woensdagavond weten we of de Goudse gemeenteraad écht het lef heeft om het college van B&W te trotseren en tegen te stemmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten