ISIS blaast 55 sjiitische moskeegangers op

Geen categoriemrt 20 2015, 17:00
De islamitische slachters blijven maar doorgaan.
Islamitische Staat eist de verantwoordelijkheid op voor vier aanslagen op twee moskeeën in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Bij de aanvallen van zelfmoordterroristen kwamen zeker 77 moskeegangers om het leven. Meer dan 150 gelovigen raakten gewond. Het aantal slachtoffers loopt nog op.
ISIS gebruikt Twitter om de aanslag op te eisen. Het is echt niet te geloven, maar a) het geweld gaat maar door en b) de extremisten gebruiken sociale media vervolgens om erover op te scheppen. Hoewel Twitter en andere sociale netwerken hun best doen om zoveel mogelijke accounts van terroristen te sluiten lukt het die laatsten toch steeds weer om nieuwe accounts te openen.
Het moge duidelijk zijn dat Twitter onderhand hele anti-terrorisme eenheden moet opzetten om dit soort gebruikers te verwijderen. Op DDS nemen we soms video's en dergelijke over om duidelijk te maken wat er gebeurt in het Midden-Oosten, en hoe slecht ISIS is. Het representeert het kwaad.
Dat doen we door de video's en foto's in een bepaalde context te blazen; een context die op Twitter helaas ontbreekt. Het gevolg is dat dit sociale netwerk feitelijk gewoon dient als een gratis propaganda-orgaan voor de islamitische massamoordenaars. Het moge duidelijk zijn dat dit niet kan en mag.
Ondertussen moeten we het volgende ook maar weer eens uitleggen: veel Westerlingen denken dat soennitische extremisten als ISIS zich alleen richten op Joden, christenen en 'niet-gelovigen,' maar dat is niet waar. Ze willen mede-moslims óók afslachten.
De argumentatie achter die slachtingen? Zij geloven dat het einde der tijden eraan komt en dat ze die kunnen bespoedigen door "de islam te zuiveren." Daarom willen ze genocides plegen op sjiieten (die ze als ketters beschouwen) en niet-radicale soennieten, die in hun ogen afvalligen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten