ISIS-slachter Jihadi John was bekende terrorist

Geen categoriemrt 01 2015, 15:00
De Britse autoriteiten wisten dat hij gevaarlijk was, maar deden niets.
Dit is dus wat politiekecorrectheid doet: moslims waarvan iedereen weet dat ze levensgevaarlijk zijn wordt geen strobreed in de weg gelegd. Want stel je voor dat iemand je beschuldigt van "racisme" of "islamofobie." Dat moet je natuurlijk niet willen.
Mohammed Emwazi, the Islamic State (Isis) extremist behind the beheading of western hostages, was able to flee Britain and the scrutiny of the security services, despite being a member of a terror cell that was known to have links to the failed 21/7 attacks on London in 2005, the Observer can reveal.
Zo had een belangrijk lid van Emwazis netwerk op de dag van de aanslag contact met terrorist Hussein Osman. Deze man werd later opgepakt omdat hij een bom had neergelegd bij het metrostation Shephard's Bush.
Daarnaast wisten de Britse veiligheidsdiensten dat leden van Jihadi Johns terreurnetwerk naar een trainingskamp waren geweest in Cumbria, waar de terroristen van de aanslagen in Londen hun 'opleiding' ook hadden genoten. Met andere woorden, iedereen was er zich volkomen - 100 procent - van bewust dat Emwazi/Jihadi John een islamitische gek was die zich actief oefende in het vermoorden van zoveel mogelijk ongelovigen.
De vraag die de Britten nu moeten beantwoorden is: hoe is deze psychopaat erin geslaagd om toch aan de autoriteiten te ontkomen en zich bij ISIS te voegen? Hoe kon dat gebeuren?
Jihadi John/Emwazi is nu één van de meest gezochte terroristen op aarde, wat niet zo gek is aangezien hij de grootste slachter is van ISIS. Hij is het die onschuldige gevangenen voor de lol onthoofd en vervolgens opschept dat hij nog veel meer arme burgers zal vermoorden. En hij is daartoe alleen maar in staat omdat Groot-Brittannië niet keihard met hem afrekende toen duidelijk werd wie hij was en waar hij in geloofde.
Triester wordt het niet.
En het ergste van dit alles? De kans is groot dat vergelijkbare verhalen verteld kunnen worden over talloze andere ISIS-jihadisten die uit het Westen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten