Juwelier die overvallers doodschoot verdient geen celstraf, maar een lintje

Geen categoriemrt 27 2015, 11:00
Het is belachelijk dat het juweliersechtpaar in de cel kan belanden.
Juwelier Marina Sanders heeft waarschijnlijk het leven van haar man, Willy, gered toen ze vorig jaar maart twee overvallers doodschoot in haar zaak in Deurne. Ze dacht dat haar man zou worden vermoord door de twee criminelen die geld en juwelen kwamen halen (overvallers zijn namelijk nogal trigger happy). Gelukkig wordt ze niet vervolgd voor die terechte zelfverdediging. Maar haar man moet vandaag wel voor de rechter verschijnen voor verboden wapenbezit.
Met het illegale vuurwapen werden vorig jaar maart twee overvallers doodgeschoten. (...) De maximale straf voor het verboden bezit van een vuurwapen is vier jaar cel.
Willy hoort niet in de cel te belanden, ook niet voor verboden wapenbezit. Marina heeft het goede gedaan door haar man, haar zaak en zichzelf te beschermen tegen de overvallers. Ja, het bezit van wapens is in principe verboden in Nederland (de vraag is waarom we niet eens van dat verbod afstappen), maar in dit geval moet Willy gewoon worden vrijgesproken.
Willy en Marina zijn geen criminelen die met een illegaal wapen rondlopen om zichzelf te beschermen bij drugsdeals, ze zijn brave belastingbetalende burgers. Ze hebben helemaal niets met criminaliteit en verdienen geen seconde celstraf. Het is het lot van de Nederlandse juwelier: als het aan de Nederlandse overheid ligt, moeten juweliers machteloos toekijken hoe hun zaak steeds weer wordt leeggeroofd door brutale overvallers. Onbestaanbaar.
Als de overvallers niet dood hadden willen gaan bij de overval, dan hadden ze maar geen overval moeten plegen. Zie het als een waarschuwing naar alle andere criminelen: wij Nederlanders accepteren niet langer dat we ons moeten gedragen als slachtoffers en dat de overheid afdwingt dat we niet voor onszelf mogen opkomen. Er is een nieuw beroepsrisico bijgekomen voor overvallers: je kan zomaar doodgaan tijdens je 'werk'. Eigen schuld.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu via iDeal of Paypal. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten