Massagesalons Amsterdam blijken ordinaire prostitutiehuizen

Geen categoriemrt 30 2015, 17:00
Je verwacht het niet.
In vrijwel iedere grote stad kom je ze steeds vaker tegen de afgelopen jaren: massagesalons, zogenaamd bedoeld om massages aan te bieden. Maar intussen wordt er vooral betaald voor prostitutie (happy endings), en dat is verboden. Zo is het in Den Haag, en zo is het in Amsterdam:
In Amsterdam zijn twaalf Amsterdamse massagesalons betrapt op het aanbieden van seksuele diensten. Negen hiervan zijn gesloten op last van Eberhard van der Laan. De andere drie proberen het besluit aan te vechten. Dat meldt het Parool.
De dertien salons werden eind vorig jaar gecontroleerd. Bij twaalf werden spermasporen gevonden.
Het is goed dat er vanuit de gemeenten meer aandacht komt voor het opsporen van deze illegale praktijken, omdat de kans groot is dat de medewerkers, voornamelijk vrouwen uit Aziatische landen, door hun bazen worden gedwongen tot seks en mogelijk naar Nederland zijn gesmokkeld om als prostituee aan de slag te gaan. Pure mensenhandel dus.
Het aantal massagesalons in de hoofdstad is sinds 2006 fors gestegen. "Voor die tijd hadden we er nog geen vijftig, nu zijn dat er meer dan 130", zegt de woordvoerder. De controles vinden plaats aan de hand van onder meer informatie op internet, tips van bewoners en signalen van handhavers.
Stap dus vooral naar gemeente en politie als je vermoedt dat een massagesalon zich niet aan de regels houdt (lees: als er 's avonds ongure types met een zonnebril op voor de deur van een massagesalon staan te wachten en naar binnen gluren). In Amsterdam is het zo dat een massagesalon die zich niet aan de regels houdt in principe voor onbeperkte tijd wordt gesloten, tenzij ze beloven het nooit meer te zullen doen.
Wat mij betreft worden de straffen strenger. Iedere massagesalon die prostitutie aanbiedt, moet wat mij betreft definitief sluiten en mag niet meer terugkomen. Zo moeten we ze aanpakken. Anders blijft dit gedoe met de groeiende industrie van massagesalons die zich niet aan de regels houden maar dooretteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten