Na boete van 4000 euro is er voor deze fraudeur geen plaats meer in de VVD

Geen categoriemrt 16 2015, 18:00
Hebben ze het dan eindelijk begrepen bij de VVD?
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra wil niet dat het in 2013 opgestapte Kamerlid Johan Houwers terugkeert naar de fractie (als plaatsvervanger van die andere opgestapte niet-integere VVD'er Mark Verheijen). Houwers heeft middels een schikking een boete betaald van 4.000 euro voor valsheid in geschrifte. Een ernstige zaak. Citaat via RTL Nieuws:
Tegen Houwers liep een fraudeonderzoek en volgens het OM is nu bewezen dat de liberaal op basis van vervalste stukken een hypotheek heeft gekregen. Ook heeft Houwers aan iemand anders een vervalste werkgeversverklaring verstrekt, waarmee is geprobeerd een hypotheek te krijgen.
Zijlstra sluit de mogelijkheid dat Houwers terugkeert definitief uit: "Voor fraudeurs is binnen de VVD geen plaats."
Zijlstra heeft altijd gezegd dat Houwers kon terugkeren als hij werd vrijgepleit. De fractieleider concludeert nu dat Houwers zich schuldig heeft gemaakt aan een misdrijf en daarom niet meer welkom is.
Het zijn mooie woorden van Zijlstra. Integriteit staat ineens weer voorop bij de VVD. Althans, dat zou je kunnen denken na het lezen van dit bericht. Maar is dat echt zo? Of heeft het alleen maar met het feit te maken dat de partij nu volop in campagnemodus zit en bang is voor het zoveelste schandaal en alle media-aandacht die dat met zich meebrengt?
Het ene na het andere integriteitsschandaal bij de VVD heeft het imago van de partij geen goed gedaan, om het eufemistisch te stellen. Om het vertrouwen terug te winnen van de (rechtse) kiezer, zal de VVD meer moeten doen dan alleen tijdens campagnetijd roepen dat fraudeurs niet welkom zijn bij de partij. Dan moeten ze daar ook naar handelen, ja, ook buiten campagnetijd om.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten