Peiling: coalitie slaat monsterslag met 6 zetels winst

Geen categoriemrt 08 2015, 9:45
Is Nederland in ene gek geworden, ofzo? Het lijkt er toch sterk op als we de peilingen van vandaag mogen geloven.
Wie had dat nu nog gedacht? Ten midden van een enorme rel rondom Opstelten en Teeven gloort er toch licht aan de horizon van regeringspartijen VVD en PvdA: de coalitiepartijen stijgen tezamen maar liefst zes zetels (!) in de peilingen van vandaag. Vier voor de VVD, en twee voor de PvdA. Rutte en Samsom gingen met een kaasschaaf langs alle andere partijen:
peilingvandaag
Arm,. arm Nederland. Als de coalitie van VVD en PvdA (aangevuld met wat gedoogpartijen in de Eerste Kamer) volgende week een meerderheid haalt in de senaat, dan is de beste kans op een vroegtijdige val van Rutte II verkeken. Dan zitten we nog tot medio 2017 vast aan dit nivelleringskabinet met de PvdA. Ik heb medelijden met ons land!
Met wie ik overigens geen medelijden heb, zijn de oppositiepartijen. Dat met name de VVD zo fors wint hebben Buma, Pechtold, Wilders en Roemer toch echt aan zichzelf te danken. Er is immers niks controversieels aan de stelling dat ISIS-strijders beter in Syrië en Irak hun oorlogsgraf vinden, dan dat ze terugkeren naar Nederland om hier ook Charlie Hebdo-achtige praktijken gaan uitvoeren. Dat de VVD-premier dan ook de enige was die deze stelling verdedigde tijdens het lijsttrekkersdebat afgelopen week op RTL, was dan ook niets minder dan een tactische blunder van de andere partijen. Ten eerste van de PVV, dat niet eens kwam opdagen. En ten tweede van de andere partijen (met name CDA en D66), die doodleuk tégen deze stelling stemden en de opstelling van de minister-president zelfs aanvielen met termen als "een premier onwaardig." Zoiets wekt bij Nederlanders, die in niet geringe mate de buik vol hebben van de terrroristenclub ISIS, natuurlijk spontaan bewondering voor Rutte die als enige (!) de mening van een meerderheid van alle Nederlanders durft te verkondigen.
Afgelopen week was dus een politieke uitglijer van jewelste voor de coalitiepartijen. Als ze een meerderheid willen in de Eerste Kamer over slechts 10 korte dagen, zullen ze toch echt van tactiek moeten veranderen. Laten zien dat je het volk nóg slechter begrijpt dan de huidige regeringscoalitie, is namelijk de beste manier om alle electorale winst van de afgelopen drie jaar in één klap weer kwijt te spelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten