PvdA'er stal van de daklozen, maar is zelf ook slachtoffer. Eh?

Geen categoriemrt 04 2015, 16:00
Oud-PvdA-raadslid Bert van der Roest is heel erg een slachtoffer. Héél erg. Aldus hemzelf, dan.
Wat doe je als je in Nederland door iedereen wordt uitgekotst? Wat doe je als je je schuldig maakt aan onvergeeflijke vergrijpen zoals het legen van een spaarpot van daklozen op je eigen bankrekening? Wat doe je als je - kortom - ex-PvdA-raadslid Bert van der Roest bent? Nou, heel eenvoudig. Aangezien je in het sociaal-democratische Nederland altijd wel een luisterend oor vindt indien je geldt als 'mislukt,' en 'gekleineerd,' moet je je precies ook zo opstellen: als een zielig slachtoffer dat ook maar het product van de omstandigheden is. En dus ga je dan klagen over dat je zogenaamd "belaagd" wordt door de media. De methode-Diederik Stapel, zeg maar:
Het Utrechtse roofraadslid Bert van der Roest is dinsdag belaagd door de media. Het gevallen PvdA-raadslid werd na afloop van de zitting opgewacht door camerateams en fotografen, die hij eerder nog wist te ontwijken.
Van der Roest stond in Utrecht terecht voor verduistering van geld van de stichting Straatnieuws. Zijn advocaat vond dat Van der Roest al door de media was veroordeeld.
Wat betreft die verdediging tegen de strafeis: het is op zich wel amusant als Bert van der Roest meent te zijn 'gestraft' door de media. Een politicus probeert doorgaans zoveel mogelijk positieve media-aandacht te vergaren voor hetgene dat hij doet. Dat is verder prima, maar de keerzijde is wel dat je dan ook het recht om te klagen verliest op het moment dat je negatieve aandacht krijgt vanwege je eigen gedrag.
Nee, wat mij betreft drinkt Bert van der Roest deze gifbeker helemaal leeg. Geen strafkorting vanwege het feit dat de media gewoon gerapporteerd heeft wat Van der Roest heeft uitgevreten. De media is immers geen strafrecht; de vrije pers voorziet in het verstrekken van informatie over nieuwswaardige feiten aan het land en hebben dat inzake Van der Roest ook gewoon netjes en correct gedaan. Van der Roest moet dus niet zo zeuren. Hij is immers geen slachtoffer, maar een dader.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten