PVV'er Marjolein Faber treedt niet af - en dat is volstrekt logisch

Geen categoriemrt 01 2015, 20:00
Je hebt corruptie... en je hebt dit.
Och, och, och, wat reageerden ze allemaal geprikkeld toen ze erachter kwamen dat PVV'er Marjolein Faber zo onhandig was geweest om het bedrijf van haar zoon in dienst te nemen voor het beheer van de website van de Gelderse afdeling van haar partij.
Ja, ja, zeiden alle andere partijen in Gelderland, ze moet onmiddellijk aftreden! Zo'n type mag ook zeker geen plaats nemen in de Eerste Kamer! Brr! Vreselijk mens!
Nou, dat valt nogal mee. Zoals een onderzoek van hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga concludeert: ze nam weliswaar een integriteitsrisico, maar er is geen sprake van een "evident integriteitsprobleem." In gewone mensentaal betekent dat: het valt allemaal wel mee, ze hebben niets gedaan waaruit je kan concluderen dat zoon- en moederlief zich op kosten van de belastingbetaler hebben verrijkt.
Volstrekt logisch dus dat Faber niet eens bijna van plan is om haar positie ter beschikking te stellen (van partijgenoten). Zeker niet omdat partijleider Geert Wilders al heeft laten weten dat ze deze zaak in zijn ogen prima heeft afgehandeld. Zo betaalt ze de 8.500 euro die haar zoon verdiende terug uit eigen zak.
PVV-leider Geert Wilders zei zaterdag op campagne in Rotterdam dat Faber niet zo handig was geweest. Maar hij vindt dat zij de zaak goed heeft afgehandeld en voor hem is de kous hiermee af.
Indien Gelderse én Haagse politici zich afvragen hoe écht corrupte praktijken eruit zien, zou ik zeggen: kijk hier eventjes. En als je dan toch bezig bent is het misschien een idee om sowieso even rond te kijken in Limburg - eerst bij de VVD, en daarna bij andere partijen.
Een volstrekt hersenloze aap kan bovenstaande nog begrijpen en daaruit concluderen dat het belachelijk is om Faber keihard aan te pakken, maar haar concurrenten van andere partijen proberen het toch. Je weet het immers nooit; misschien dat de kiezer toch niet zo heel snugger is en erin trapt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten