PVV'ers krijgen handleiding hoe om te gaan met intimidatie en geweld

Geen categoriemrt 07 2015, 8:00
Dit is niet normaal.
Waar is de massale ophef nu de ene na de andere PVV'er door 'antifascisten' wordt belaagd omdat hij of zij zich kandidaat heeft gesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen? Het antwoord: die is er niet. Waar is de massale ophef over het feit dat er milieugekkies zijn die geweld tegen PVV'ers goedpraten? Het antwoord is opnieuw: die is er niet.
Trouw schrijft vanochtend dat PVV-kandidaten inmiddels een handleiding hebben gekregen hoe ze om moeten gaan met agressie van mensen die de PVV haten. Ja, in dat stadium zijn we inmiddels beland. Het moet niet veel gekker worden.
PVV'ers in Friesland worden zo vaak met agressie bejegend, dat de partij er een protocol heeft ontwikkeld. "Rustig blijven, politie bellen, fractievoorzitter bellen. Die komt naar je huis. Niet meteen met de pers praten", zegt Pier Visser, kandidaat-Statenlid uit Hijlaard. Vorige week stond op zijn huis 'fascist'. Op de huizen van twee mede-kandidaten elders stonden leuzen.
Zoals Trouw schrijft is het niet alleen bij het bekladden van huizen van een paar PVV'ers gebleven. In totaal zijn er vijf gevallen van intimidatie en geweld in de afgelopen twee weken:
Niet alleen in Friesland worden huizen van PVV-ers beschadigd. Gisteren werd ook het huis van Jake Owen Raats uit Etten-Leur, nummer vijf op de PVV-lijst voor de Staten van Brabant, belaagd. Het is het vijfde geval. Twee weken geleden kreeg Caroline Koomen uit het Zeeuwse Sluiskil - nummer 3 op de PVV-lijst - een steen door haar ruit.
Zoals Martin Bosma gisteren twitterde:
https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/573807568033873922
Tegen de krant constateert Bosma terecht: "Deze mensen oefenen hun democratisch recht uit, staan op een lijst. Als vier mensen op een moskee in Gouda wat roepen, gaat vicepremier Asscher er direct heen. Als PVV'ers worden belaagd, gebeurt er niets." Het is een grof schandaal dat dit gebeurt, maar het is nog een tikkie erger dat iedereen het maar een beetje lijkt te negeren, want tja, het zijn toch maar PVV'ers.
Dat is niet oké. Intimidatie en dreiging met geweld tegen politici is onacceptabel en moet door iedereen keihard worden veroordeeld, van welke politieke kleur je ook bent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten