Samsoms grootste nachtmerrie: een groot rechts blok in de Eerste Kamer

Geen categoriemrt 16 2015, 21:00
"Ik maak me wel een beetje zorgen als ik naar links kijk."
Een groot rechts blok in de Eerste Kamer dat ervoor kan zorgen dat het allerslechtste kabinet in decennia valt: ik droom ervan. Het maakt me daarbij niet uit welke rechtse partij het grootst wordt (het CDA of de PVV). Maar bijna-partijleider-af Diederik Samsom ligt er 's nachts wakker van. Toe maar.
In een interview met politiek journalist Frits Wester zei hij vandaag: "Ik kijk met enige zorg naar de groeiende rechtse meerderheid daar, VVD, CDA, D66, die dan allemaal samen een rechts blok kunnen vormen." De PvdA-leider hoopt daarom dat linkse partijen het kabinet te hulp schieten. Via RTL Nieuws:
"Ik maak me wel een beetje zorgen als ik naar links kijk", zei Samsom. "Want de SP en GroenLinks doen tot nu toe niet of nauwelijks mee. De SP maakt er bijna een principezaak van dat ze niet mee willen doen, ja, dat is mooi, maar dan zitten wij straks aan tafel zonder die hulp en dan moeten we het met onze stemmen rooien."
Het verzet tegen het kabinet is immens. En terecht. CDA en PVV willen het kabinet niet helpen, en de linkse partij SP ook niet. Dat kan Samsom wel niet leuk vinden, maar dat heeft hij toch echt aan zichzelf te danken. Hij is de architect van dit nivellerende kabinet. En daar wordt hij over twee dagen voor afgestraft. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten