Saoedische imams gedwongen om Jemenitische sjiieten weg te zetten als "vijanden van de islam"

Geen categoriemrt 30 2015, 14:30
Geweldig. Een sjiitische-soennitische oorlog is begonnen.
Het heeft er alle schijn van dat Saoedi-Arabië het echt helemaal gehad heeft met Iran, diens proxies, en sjiieten in het algemeen:
The Saudi Arabian government sent memos to mosques across the country this week ordering religious leaders to use their sermons to create fear about the Iranian-backed rebels in Yemen as a way to build support for the Saudi-led bombing campaign there.
The country’s top imams responded by doing just that in their all-important Friday addresses to their followers. Their speeches often quoted directly from the Ministry of Islamic Affairs’ memo, which referred to the Shiite Houthi rebels in Yemen as “enemies of Islam” and “terrorists.”
We kunnen er natuurlijk geen enkel probleem mee hebben dat de gekke Ayatollahs van Iran het moeten ontgelden, maar helaas zijn de wahabi's van Saoedi-Arabië geen haar beter. Ook zij steunen terroristen en ook zij indoctrineren hun volk met een radicale versie van de islam. Het enige verschil is dat zij soennitisch zijn, terwijl het Iraanse regime sjiitisch is. Voor de rest is het één pot nat.
Er zijn ongetwijfeld mensen in het Westen die het maar wat mooi vinden dat Saoedi-Arabië dit doet, maar helaas kan ik het daar niet mee eens zijn. Het heeft er namelijk alle schijn van dat er een nieuwe regionale religieuze oorlog begonnen is - niet tussen moslims en niet-moslims, maar tussen sjiitische moslims en soennieten. Dit soort oorlogen hebben in het verleden bijzonder veel levens gekost - wat natuurlijk nogal vervelend is voor de gewone burger die rustig van zijn leven wil genieten - en daar komt nog eens bij dat het geweld zich vrijwel zeker zal verspreiden. Het begint in Jemen, maar waar eindigt het? In Irak? In Iran? In Qatar? In andere landen waar er sjiitische minderheden wonen?
Dit is een bijzonder zorgwekkende ontwikkeling. Als er al ingegrepen wordt dan moet dit gebeuren door het Westen, niet door soennitische fundamentalisten die nauwelijks beter zijn dan de haatbaarden van Iran.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten