Site Belastingdienst kan drukte niet aan

Geen categoriemrt 01 2015, 21:00
Zucht. De overheid kan werkelijk niets goed doen.
Zullen we die hele Haagse bende maar gewoon opdoeken? Ze zijn niet alleen irritant, oostindisch doof, nepblind en politiekcorrect tot op het bot, maar ook nog eens volstrekt incompetent.
De vooraf ingevulde belastingaangifte, die sinds vandaag online beschikbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting 2014, wordt massaal bekeken. De website wordt zeer druk bezocht, vooral door mensen die de website alleen bekeken. Tot 16:00 uur hadden 307.000 mensen daadwerkelijk op ’Mijn Belastingdienst’ ingelogd, 102.000 mensen hebben hun aangifte ook afgerond en ingestuurd.
Als belastingdienst zijnde weet je dat je website vandaag flink bezocht gaat worden. Mensen willen bekijken hoeveel ze mogelijk terugkrijgen en/of moeten betalen, volgens de staat zelf. Iedereen logt in, kijkt of het klopt, en stuurt indien mogelijk de aangifte meteen maar even in.
Dat dit proces nogal wat MB's kost waardoor de server zwaar onder druk komt te staan mag toch geen geheim zijn voor de Belastingdienst. Het is namelijk alles behalve de eerste keer dat we a) belastingaangifte moeten doen en b) dat online regelen.
Maar ja, we hebben het hier natuurlijk over een orgaan van de staat, en u weet onderhand wat dat betekent: alles wat mis kan gaan, gáát mis. Nog even en de Belastingdienst vraag Wordpress of ze tijdelijk een .wordpress.com domein mogen gebruiken om alle drukte aan te kunnen...
Amateuristischer dan dat wordt het niet. Maar ja. Overheid he? Dan krijg je dat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten