[VIDEO] Sneu. Eenzame ex-VVD'er keert terug in de Kamer, wordt door bijna niemand gefeliciteerd

Geen categoriemrt 25 2015, 15:00
Johan Houwers is de paria van de Tweede Kamer.
"Voor fraudeurs is binnen de VVD geen plaats," zei fractievoorzitter Halbe Zijlstra toen ex-VVD-Kamerlid Johan Houwers openlijk twijfelde of hij weer terug zou komen in de Tweede Kamer. "Zetelroof," oordeelde Zijlstra toen Houwers besloot definitief terug te komen.
Voor de helderheid: Zijlstra heeft gelijk. Houwers is een fraudeur en hij heeft een zetel gestolen van de VVD. Hij haalde bij de verkiezingen in 2012 3.709 stemmen, veel te weinig om met voorkeursstemmen te worden gekozen. Ook zit hij nu in de geldproblemen, wat een verklaring is waarom hij graag terugkomt.
Maar wat er vandaag gebeurde was nogal sneu. Houwers werd, anders dan gebruikelijk is, beëdigd in een vrijwel lege plenaire zaal, en niemand wilde hem feliciteren, behalve de Kamervoorzitter (en achter de schermen nog een paar VVD'ers, aldus Houwers).
https://twitter.com/fritswester/status/580698230176006144
Het is niet sjiek wat Houwers heeft gedaan (hoe dankbaar ik hem ook ben voor het feit dat hij de meerderheid van VVD en PvdA met zijn actie heeft teruggebracht tot de meest minimale meerderheid van 76 zetels), maar het is evenmin sjiek om hem volkomen te negeren. Alsof hij de Hans Janmaat van deze eeuw is. Dat is gewoon niet zo. Waar zijn de elementaire sociale vaardigheden van de Kamerleden gebleven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten